Vineri, 22 Noiembrie 2019
Vineri, 22 Noiembrie 2019


Spooort! / Fair play – eveniment plictisitor

Fair play – eveniment plictisitor

Presa sportivă aștepta cu mare interes întâlnirea echipei de baschet al orașului Sfântu Gheorghe (Sepsi SIC) și a Clujului (U), nu numai pentru că se întâlneau cele mai bune echipe ale României, ci și pentru faptul că lumea era curioasă cum răspund secuii la cele întâmplate la ultima întâlnire a acestor echipe.

După cum am relatat pe larg – http://corbiialbi.ro/index.php/spoort/818-8221-patriotzii-8221-sportului-clujean-ridiculizati-de-o-fetita/ – la acest meci de la Cluj orașul „liberal” și-a arătat fața primitivă, partida fiind „revigorată” de urlete patriotice de genul „Afară cu bozgorii din țară!”, „Ținutul Secuiesc, pământ românesc!”, „Ungaria, sugi pula!”, „Ungaria, de căcat!”

Iată însă, că secuii nu au răspuns cu aceeași monedă „patriotzilor” clujeni, ci au afișat un banner elegant, pe care scria: „Isten hozott Kincses Kolozsvár!”, adică: „Bine ai venit Clujul Comoară!”, făcând aluzie la mitul Clujului cultural și așa zis multietnic.Această întâmplare putea să fie o temă excelentă pentru a se scrie despre necesitatea educării permanente și despre fair play în sport, însă jurnaliștii nu prea s-au interesat de posibilitate. Probabil așa s-au gândit: „nu a fost scandal, nu este interesant”.

În loc să promoveze acest gest de fair play – din care se poate învăța multe într-o lume agresivă și intolerantă – presa sportivă promovează alte probleme profunde ale sportului din România, „educând” într-un mod original tinerii să se apuce de sport și să ducă o viață sportivă. Iată o pagină dintr-un portal de sport din România:

    

No comment.

Sus