Vineri, 14 Decembrie 2018
Vineri, 14 Decembrie 2018


Spooort! / Tasnádi – halterele sunau altfel, când el le ridica

Tasnádi – halterele sunau altfel, când el le ridica

În Cluj trăiește un om de sport special: Tasnádi István. Medalia de argint la haltere cucerită la olimpiada din 1984, locul șase obținut în 1980, concursurile câstigate (atât pe plan național, cât și pe cel internațional), precum și cele peste 50 de recorduri naționale doborâte dovedesc fără echivoc faptul că Tasnádi face parte din elita acestui sport. Și totuși când mă gândesc la cariera fabuloasă ca halterofil, primul lucru ce-mi vine în minte este modestia dânsului – o modestie ieșită din comun, chiar dacă dânsul are toate atuurile pentru a fi o celebritate.

Tasnádi are o iubire și un angajament special față de sport și față de Cluj. Și-a dedicat viața halterelor, și a rămas loial Clujului și în cele mai grele momentele. Ar fi putut avea o carieră mult mai strălucitoare dacă pleca în occident, dar a doua casă a dânsului a rămas sala de sport de la fabrica Clujana. Întâmplările unei cariere sportive de 25 de ani mai trăiesc și astăzi, martorii lor mai povestesc și azi despre evenimentele petrecute în sala de sport din Clujana. Un singur exemplu aș dori să evidențiez: acum treizeci de ani inclusiv secretara știa dacă Tasi se antrenează, doar auzind zgomotul halterelor. Sunau altfel, când el le ridica.
Atașamentul față de locurile natale, munca – ca sportiv, ca antrenor și ca arbitru – dar în primul rând rezultatele fabuloase obținute le-au recomandat pe domnul Tasnádi István pentru titlul de cetățean de onoare al județului Cluj. 


Consiliul județean a votat în unanimitate acordarea acest titlu în anul 2015. Îmi oferă o bucurie să văd investițiile din ultima vreme în infrastructura sportivă din Cluj, însă mă bucură și mai mult faptul, că avem grijă și de acest erou al zilelor noastre. Cazul lui Tasnádi demonstrează că nu am uitat de ei, de rezultatele lor, și-i apreciem pentru tot ce au făcut pentru aceste meleaguri.
Sus