Miercuri, 22 Mai 2019
Miercuri, 22 Mai 2019


Spooort! / Începe Olimpiada Sportivă a Liceelor Maghiare din Transilvania

Începe Olimpiada Sportivă a Liceelor Maghiare din Transilvania

A doua ediție a Olimpiadei Sportive a Liceelor Maghiare din Transilvania este organizată în Cluj-Napoca între zilele 21-24 septembrie cu aproape 700 de liceeni participanți din fiecare județ din Transilvania. A avut loc conferința de presă celei de-a doua ediții a Olimpiadei Sportive a Liceelor Maghiare din Transilvania. Directorii administrative de la UDMR s-au parteneriat cu Uniunea Cadrelor Didactice Maghiare din România (RMPSZ), Consiliul Național al Profesorilor de Educație Fizică TTOT, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Ștințifice și cu Universitatea Babeș-Bolyai.„Obiectivul nostru principal este educația tinerilor pentru un stil de viață sănătos, dar ne preocupă la fel de mult ca tinerii să îndrăgească activitățile de mișcare, să poată vedea beneficiile unui stil de viață activ, respectiv să sporească gradul de conștientizare asupra acestora,” a declarat Bodor László, responsabil al Departamentului pentru Programe UDMR.A adăugat: „ Anul aceasta evenimentul respectiv a atras mai multe participanți, deoarece anul trecut participaseră 450 de liceeni iar la a doua ediție vor participa aproape 700 de tineri”.

Kákes Loránd, îndrumătorul technic al Olimpiadei Sportive, menține faptul că de data aceasta au inclus în program și înotul pe lângă activitățiile din anul trecut (fotbal, handbal, baschet, volei, atletică).

„Elevii dar și profesorii sunt încântați de invitația Olimpiadei Sportive și mă bucur să aflu că se pregătesc cu drag pentru întrecerile olimpiadei. Încet-încet s-a format o exigență în participanți de a avea un astfel de eveniment major în fiecare an,” afirmă Kákes Loránd.

Anul acesta toate 29 de școli participă la olimpiadă sub patronajul gimnastei Szabó Katalin, multiplu medaliată la Jocurile Olimpice de vară din 1984 în Los Angeles. Programul final și echipele participanților se vor forma în data de 16 septembrie iar întrecerile vor avea loc în marea majoritate la parcul Iuliu Hațieganu. Deschiderea evenimentului va avea loc la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj la ora 19:00.Coordonatorul principal Grabán Zsolt a pus accent pe idea de a fi împreună în lumea sportului: „Evenimentul este o ocazie ideală de a aduna și de a cunoaște unul pe celălalt, deoarece după câteva zile de sport, tinerețea tinde să prindă gustul eliminatoriului și s-a format o adevărată comunitate.”

La finalul conferinței, Bodor László a menționat faptul că în primăvara anului 2016, Olimpiada de Sport a intrat în calendarul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Ștințifice; deci astfel realizările sunt recunoscute și pe plan național.


Sus