Joi, 21 Noiembrie 2019
Joi, 21 Noiembrie 2019


Spooort! / Argint româno-maghiar

Argint româno-maghiar

Póta Georgina (1985) și Elisabeta Samara (1989) au obținut la Ekaterinburg medalia de argint la Campionatele Europene de Tenis de Masă. O echipă mixtă, maghiaro-româno, iată își face loc între chinezoaicele naturalizate. O unguroaică din Budapesta și o româncă din Constanța arată lumii, că departe de Mureș, Tisa, Dunărea - Maros, Tisza,Duna -, împreună este mai ușor și în sport, mai ales într-o lume unde naturalizarea asiaticelor a devenit modă.

În presa sportivă nu prea găsești știri despre această performanță româno-maghiară, deși aceste exemple de colaborare ar trebui să fie pe primele pagini ale ziarelor responsabile în acele perioade când psihoza interetnică româno-maghiară își croiază dictatoric drumul spre titlurile zilei.

Așadar, doar o știre, doamnelor și domnilor. Că legăturile româno-maghiare nu sunt dominate total de jocul postinfantil de „cine e stăpânul”, ci sunt sute și sute de exemple ale conlucrării.

Numai că aceste reușite româno-maghiare nu sunt reflectate de presă, din două motive.Primul motiv e incultura.Pentru a scrie ceva despre aceste conlucrări, trebuie să cunoști limba maghiară și română, ca să găsești informații directe (și nu preluate de la alții, care la urma lor au preluat de undeva). Celălalt motiv este dispariția treptată a presei de calitate.                                                          Foto: MASZOL.ro

După ce în portalurile sportive au apărut articole instigatoare antimaghiare între articolele și pozele sportive – mult bine pe această temă nu se poate aștepta.

Totuși pentru noi, care încercăm să înlesnim legăturile româno-maghiare, această știre este head line.

Bravo Elisabeta! Gratulálunk Georgina!
Sus