Sâmbătă, 07 Decembrie 2019
Sâmbătă, 07 Decembrie 2019


Spooort! / Zsóri Dániel – ”un succes al unei întregi națiuni maghiare dinamice”.

Zsóri Dániel – ”un succes al unei întregi națiuni maghiare dinamice”.

Conform FIFA, cel mai frumos gol al anului 2019 se leagă de această dată de campionatul Ungariei și de numele tânărului orădean Zsóri Dániel. Golul câștigător a fost înscris în meciul Debrecen – Ferencváros, Zsóri Dániel intrând în teren ca debutant în liga națională, la vârsta de 18 ani.


Golul a fost unul decisiv în meci, în minutul 93, fiind considerat de crainici și suporteri incredibil, deoarece Zsóri e un fotbalist foarte tânăr, căruia însuși antrenorii îi țineau pumnii pentru ca în ultimele minute ale meciului (el a intrat în minutul 81, ca o încercare disperată de a surprinde echipa adversă) să reziste presiunii unui astfel de meci încărcat de orgolii.

La preluarea premiului Puskás al FIFA pentru cel mai frumos gol al anului, Zsóri nu prea știa ce să spună (în maghiară) auditoriului select – concurând cu golul lui Messi – însă ambasadorul FIFA al Ungariei, 

     

Szöllősi György s-a dezlănțuit presei. Bucuria lui fiind fără margini, a declarat că reușita lui Dani este ”un succes al unei întregi națiuni maghiare dinamice”.

Zsóri fiind un tânăr maghiar orădean, vorbele ambasadorului au făcut furori, deoarece – vrând nevrând – au ieșit iarăși în lumina reflectoarelor sumele uriașe prin care Ungaria sprijină sportul în regiunile maghiare din Ardeal: fotbal, hochei, box, sau chiar înființând academii întregi de sport (cu infrastructura necesară).
Sus