Joi, 12 Decembrie 2019
Joi, 12 Decembrie 2019


Spooort! / Aplaudat de Nadia și Ilie Năstase, Ion Țiriac preia Ordinul de merit în grad de cavaler al Ungariei

Aplaudat de Nadia și Ilie Năstase, Ion Țiriac preia Ordinul de merit în grad de cavaler al Ungariei

Investițiile guvernului Ungariei în sport sunt binecunoscute nu numai în Ungaria, ci și în regiunile locuite de maghiari din țările învecinate. Fotbal, hochei, box, înot – acestea sunt direcțiile principale, însă anul trecut s-a anunțat și un megaproiect de tenis, având ca scop sprijinirea tinerilor talente, precum organizarea evenimentelor internaționale majore dedicate sportului alb.


Pentru a face pași în această direcție guvernul maghiar a cerut nu numai părerea ci și sprijinul profesional al lui Ion Țiriac, care altminteri vorbește bine maghiara, și ca brașovean simpatizează cu maghiarii și cu politica Ungariei.

Impresionat de aceste proiecte, Ion Țiriac a declarat (Capital):

„Toată lumea îl critică pe Orban, atenție, omul ăsta a spus acolo prioritatea nr. 1 a Ungariei este sportul. Nebun nu a fost deloc, de atunci bugetul sănătății l-a tăiat cu 4%, nu mai are nevoie de atâția bani. Învățământul, toate treburile astea depind de sport, iar performanțele lor sportive au început să crească enorm. 

Iată Croația, finală la CM de fotbal, finală la Cupa Davis, campioni mondiali mi se pare la polo. Un popor de 4-5 milioane. De ce? Pentru că au rămas cu tradiția și statul face o prioritate din treaba asta. Eu mă mir că nu suntem capabili să-i convingem că interesul cel mai mare al națiunii române este în momentul ăsta să aibă un viitor sănătos. Iar fără copii sănătoși nu se poate. 

Nu e prioritate sportul românesc după cum știți, pentru că bugetul începe cu 0,0. Dar de bine de rău, actuala guvernare pune niște proptele, cred că și-au dat și ei seama, și bugetul de anul viitor o să arate complet altfel pentru sport și învățământ”

A mai adăugat:

”Orban apără interesele Ungariei de la A la Z și, cu tot respectul, când se duce la Bruxelles, stă în picioare. În România principala problemă este că noi nu avem pe unul care să stea în picioare.”

    

Premierul maghiar l-a și sunat, făcând primul pas spre a începerea afacerile comune, concepute ca și afaceri sportive prioritare.

Ion Țiriac a recunoscut oficiaql că a fost contactat de Orbán Viktor, care s-a oferit să cumpere licenta ATP a turneului de la Geneva (asta după ce maghiarii au preluat deja licenta turneului ATP de la Bucuresti).


Iar azi apare pe pagina FB a vicepremierului Ungariei Semjén Zsolt apare știrea, că Ion Țiriac a fost decorat cu Ordinul de merit în grad de cavaler al Ungariei, pentru eforturile depuse în slujba tineretului maghiar iubitor de tenis.

Pozele făcute la eveniment sunt larg commentate de cititorii maghiari, notând prezența Nadiei Comăneci și al lui Ilie Năstase la decernare…Sus