Miercuri, 11 Decembrie 2019
Miercuri, 11 Decembrie 2019


Spooort! / Simona și Tímea cuceresc Dubaiul

Simona și Tímea cuceresc Dubaiul


Simona Halep și Babos Tímea sunt două dintre cele mai cunoscute sportive est-europene. Cele două jucătoare de tenis au multe în comun. Ambele fac parte din aceiași generație, fiind născute la doar doi ani distanță. Halep s-a născut în anul 1991 la Constanța, în timp ce Babos a văzut lumina zilei în anul 1993 în orașul Sopron, aflat la granița Ungariei cu Austria.

În weekendul care tocmai s-a terminat cele două jucătoare au mai adăugat câte un titlu WTA în palmaresul lor. În timp ce Simona Halep a învins-o pe Karolina Pliscova la simplu, Babos Tímea, alături de Kristina Mladenovic a învins cuplul spaniol Garbine Muguruza, Carla Suárez-Navarro.

Cele două tenismene reprezintă cu succes țările lor, România, respectiv Ungaria la turneele internaționale la care participă la simplu sau la dublu.

Ambele au o carieră aproximativ apropriată cu o singură diferență mai importantă. În timp ce Halep se află la apogeul carierei sale profesioniste (locul 4 la simplu, și locul 523 la dublu), pe care și-a început-o în 2006, Babos este în accesiune în cariera sa profesionistă (locul 91 la simplu și locul 25 la dublu), pe care a început-o în anul 2011.
   

Simona Halep are în palmares zece titluri WTA la simplu și amenință, cu mari șanse, poziția întâia, în ierarhia WTA la simplu, deținută în prezent te către Serena Williams. Dintre cele zece titluri WTA la simplu, unul a fost obținut în timpul junioratului, iar celelalte nouă la profesioniști. De-a cursul carierei sale profesioniste a încasat premii în valoare de 6.957.879 de dolari americani.

Halep este antrenată de către Victor Ioniță. Are un stil agresiv de joc și nu are suprafață preferată. Idolii din tenis ai Simonei Halep sunt Justine Henin și Roger Federer

Cele mai mari realizări ale sale le-a contabilizat în anii 2014 și 2015, când a jucat finala de la Roland Garos (2014), pe care a pierdut-o în favoarea Mariei Sharapova. De asemenea a ajuns în sferturile de finală de la Australian Open (2014, 2015) și a jucat în semifinala de la Wimbledon (2014).

Exemplul Simonei este unic în țară, deoarece tot ce-a  realizat în carieră s-a datorat muncii asidue și al ajutorului financiar obținut de la părinții ei, care au o fabrică de lactate în județul Constanța. În demersul său de a deveni o sportivă de elită statul român nu a ajutat-o cu nimic, fapt  ce nu i-a oprit pe politicieni să pozeze alături de Halep la diferitele evenimente publice.

Babos Tímea are în palmares un titlu WTA la simplu și șapte titluri WTA la dublu. Cel mai important titlu din cariera sa de până acum a fost titlul de la Dubai, obținut împreună cu jucătoarea franceză de origine sârbo-bosniacă, Kristina Mladenovic. De-a cursul carierei sale profesioniste a încasat premii în valoare de 1.057.762 de dolari americani.

Jucătoarea din Ungaria este antrenată de către tatăl ei, Babos Csaba și de către Barátosi Levente. Are un stil agresiv și suprafața de joc preferată este suprafața dură. Idolul ei din tenis este Elena Demetrieva. Timea și-a impus ca obiectiv câștigarea a cât mai multor meciuri de grand șlem.

În turneele de grand șlem a avut mai multe succese la dublu decât la simplu. În anul 2014 la Roland Garos a ajuns în semifinale, alături de Lucie Safarova, iar la Wimbledon a jucat finala, alături de Kristina Mladenovic, dar au pierdut în fața cuplului Sara Errani – Roberta Vinci.

Cele două sportive, Simona Halep, respectiv Babos Tímea s-au întâlnit doar odată, față în față, în anul 2013 la turneul de la Budapesta, câștigat de către Halep. În întâlnirea dintre cele două sportive amintite victorioasă a fost jucătoarea originară din Constanța cu un scor de 7-5, 6-1.

Cele doua jucătoare de tenis sunt un model de sportivitate, decență, înțelegere interetnică și capacitate ridicată la efort.

Simona si Tímea ar trebui să fie modele de urmat pentru tinerii din ziua de azi care nu se găsesc și care urmează false modele, care îi îndeamnă la ură și neînțelegere interetnică.Sus