Miercuri, 18 Septembrie 2019
Miercuri, 18 Septembrie 2019


Spooort! / Hajrá, magyarok! Maghiarii, cei mai buni la patinaj viteză pe pistă scurtă

Hajrá, magyarok! Maghiarii, cei mai buni la patinaj viteză pe pistă scurtă

Echipa masculină a Ungariei a obținut medalia de aur la proba de ștafetă pe distanța de 5.000 m în concursul de short-track (patinaj viteză pe pistă scurtă) din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018 de la PyeongChang. 

Ungaria câștigă prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang.


Echipa formată din Knoch Viktor, Burján Csaba (Oláh Bence - rezervă) Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor au pornit spre Coreea de Sud cu planuri mari, dar nimeni nu s-a gândit că vor învinge gazdele.

– Înainte de ștafetă mă simțeam așa de marcat și obosit, încât abia așteptam să se termine concursul, să mă pot pune pe plâns – spunea Knoch Viktor, care a mărturisit că după ce a trecut linia de sosire i-au trecut spaimele de începător, simțind o ușurare care semăna pe undeva cu fericirea.

Burján Csaba declara: – Sunt încă în stare de șoc. Dacă mă gândesc că la 8-9 ani am început patinajul pe niște patinoare simple, comune, sub cerul liber, iar acum suntem cei mai buni… Pare incredibil…


Pe rețelele de socializare din Ungaria telespectatorii se întreabă între ei, ce s-o fi întâmplat cu sporturile de iarnă ale Ungariei, de mii și mii de oameni încep să se intereseze de schi (Miklós Edit), patinaj („rockerița Tóth Henriett) și echipa de patinaj, care iată, aduc steagul maghiarilor pe gheața din Coreea de Sud.

Poliția maghiară i-a felicitat tocmai pe Twitter pe medaliați printr-un text plin de umor: “Felicităm această depășire a vitezei regulamentare! Mulțumim! @pyeongchang2018 #WinterOlympics2018 #Hungary”, au scris ei, înșirând și numele campionilor.

Sus