Joi, 18 Iulie 2019
Joi, 18 Iulie 2019


Reflektor / Bucovinenii au fost antrenați în scrierea proiectelor în cadrul Programului Operațional ENI „România – Ucraina 2014-2020”

Bucovinenii au fost antrenați în scrierea proiectelor în cadrul Programului Operațional ENI „România – Ucraina 2014-2020”

Luna septembrie s-a distins pentru 13 reprezentanți ai societăților național-culturale, precum și pentru reprezentanți ai consiliilor raionale Hliboca, Noua Suliță, Herța și consiliului orășenesc Cernăuți, printr-o experiență utilă în cadrul Workshop-ului „Cooperarea transfrontalieră – o soluție eficientă”, organizată de Zona Metropolitană Botoșani și Compania „Darimar” Bistrița, specializată în asistență și consulting proiecte cu finanțare europeană, împreună cu Primăria Cernăuți și Centrul Bucovinean de Artă Cernăuți.

Timp de două zile bucovinenii au fost antrenați în scrierea proiectelor în cadrul Programului Operațional ENI „România – Ucraina 2014-2020” ce va fi lansat în curând. În prima zi, oaspeții din regiunea Cernăuți, au avut posibilitatea de a-și face cunoștință cu etapele principale de scriere a unui proiect european. 
         

Trainerul și coorganizatorul al atelierului dl Gheorghe Ciobanu, a vorbit despre strategia programului operațional, obiectivele lui tematice, tipurile de proiecte, managementul programului, tehnicile și metodele de scriere a cererilor de finanțare, bugetul proiectului și lansarea lui, iar dl Florin Debreteni, manager la „Darimar Consulting” a relatat despre avantajele cooperării transfrontaliere. Alături de participanții din Ucraina au fost prezenți la training și primari, viceprimari și administratori publici ai primăriilor din județul Botoșani. 

Ca rezultat a acestui training sunt propunerile numeroase de colaborare transfrontalieră, apărute din lucrările atelierului, ce se vor materializa efectiv prin proiecte în timpul apropiat. 

Pe lângă posibilitatea de a acumula cunoștințe noi în cadrul trainingului, participanților li s-a alăturat și șansa de a vizita și principalele obiective turistice – Teatrul „Mihai Eminescu”, prefectura județului Botoșani, Biserica „Uspenia”, Piața Revoluției, de asemenea, casa memorială „Mihai Eminescu” din Ipotești și Lacul cu nuferi din pădurea Baisa, ghid fiind Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane Botoșani, fostul primar al municipiului Botoșani.

 
Sus