Duminică, 21 Iulie 2019
Duminică, 21 Iulie 2019


Reflektor / Maghiarii din Huedin (Bánffyhunyad) își demonstrează spiritul organizatoric

Maghiarii din Huedin (Bánffyhunyad) își demonstrează spiritul organizatoric

În România izolată de lume relațiile cu localitățile înfrățite înseamnă o șansă în plus pentru a înlesni colaborările transfrontaliere. Țara Călatei – a cărei capitală este Huedinul – se găsește în topul regiunilor care știu să-ți administreze relațiile cu localitățile de peste hotare.

„Am fost foarte încântați să primim delegațiile localităților înfrățite cu Huedin. Aceste relații sunt importante pentru oraș, deoarece putem câștiga o experiență valoroasă prin vizite „- a afirmat Buzás-Fekete Mária, viceprimarul Huedinului.Din Enyig, Leányfalu, Derecske și Tépe (Ungaria) au sosit câte patru vizitatori, iar din Novoselytsia/Taracújfalu (Transcarpatia) doi pentru a petrece patru zile în oraș. Viceprimarul a spus că au așteptat vizitatorii cu o mulțime de programe. În plus, pe lângă atracțiile zonei, oaspeții vor avea ocazia să viziteze orașul Alba Iulia. Totodată, vor putea participa și la programle organizate în cadrul zilelor orașului Huedin/ Bánffyhunyad..

„Scopul programelor concepute pentru oaspeții noștri este de a le arăta cultura noastră, identitatea și moștenirea clădită de noi.“ – a subliniat viceprimarul.

Sus