Miercuri, 11 Decembrie 2019
Miercuri, 11 Decembrie 2019


(H)Orizont / Nu Dăncilă, ci Orbán construiește locuințe pentru medicii din… Miercurea Ciuc

Ținutul Secuiesc se află pe teritoriul României. Asta, precum știm, nu a fost întotdeauna așa– vorbim despre un fapt istoric. Totuși, guvernul Ungariei este cel care investește masiv în restartarea acestei regiuni destul de sărace din Transilvania. Nu numai prin finanțarea unor proiecte bisericești, civice și culturale, dar, mai nou, și prin construirea de locuințe pentru medicii din Miercurea-Ciuc.

Nu demult am citit că oficialii ungari fac mai multe vizite în Transilvania decât cei din capitala României. Nu știu dacă s-a făcut o statistică în legătură cu acest lucru, dar oricum eu simt mult mai pronunțat prezența Budapestei pe acest teritoriu decât cel a Bucureștiului. Poate fiindcă sunt maghiar.

Construiesc pentru cei care asigură sănătatea (Foto: Gábos Albin/szekelyhon.ro)

Gábos Albin(Ezt a cikket a Székelyhonról másolták: https://szekelyhon.ro/aktualis/orvoslakasokat-adtak-at-csikszeredaban)

Guvernul Ungariei alocă resurse generoase pentru susținerea maghiarilor din Transilvania și asta este în regulă. Este exact ceea ce am văzut în legătură cu nemții din Danemarca sau danezii din Germania – patria-mamă își protejează și ține în viață semenii rămași (fără voia lor) într-o altă țară.

Se pare că Palatul Victoria a lăsat în grija lui Orbán Viktor tot Ținutul Secuiesc. Mai nou, Budapesta construiește, din fondurile  Secretariatului de Stat pentru Politici Naționale… locuințe pentru medici. Conform Agenției Naționale de Știri a Ungariei, MTI, complexul de clădiri are o suprafață de 440 mp și include trei locuințe separate, fiind ridicat de către Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, din bugetul Secretariatului de Stat pentru Politici Naționale al Ungariei, cu sprijinul Fundației Studium - Prospero din Târgu Mureș, managerul proiectului și proprietarul imobilelor. Construcția de la Miercurea Ciuc a costat aproape 310 mii de euro.

Foarte bine, sănătatea trebuie să fie pe primul loc!

Mai mult: în cei douăzeci de ani de activitate, Fundația Studium-Prospero a construit locuințe pentru medici și artiști în Târgu Mureș, Sfântu Gheorghe și Satu Mare, respectiv acum, la Miercurea Ciuc. Fundația mai are trei astfel de proiecte în derulare, la Gheorgheni, Borsec și Crasna.

Aaalo, Palatul Victoria?!

 

Sus