Luni, 23 Septembrie 2019
Luni, 23 Septembrie 2019


Metalmăcire / Un alt eu însuflețit prin muzică – trupa Alterego

Un alt eu însuflețit prin muzică – trupa Alterego

Cu toții cunoaștem muzica. Muzica vorbește pe limba oricui. Ea este deseori o alinare, sau un răspuns, căruia nu i s-a pus nicio întrebare. Și deseori, acesta unește sufletele tinere și așa devine o formație.

Trei tineri pasionați de muzică, un chitarist, un baterist și un bassist, și-au unit instrumentele și au format o trupă. Alterego, a fost înființat în luna februarie, anul 2016, de trei „amatori de muzică”: Péter Gellért, Csóka Lóránd și Fodor Laci, care au făcut parte și din alte formații în trecut. Însă prietenia lor i-a unit în aceasta nouă formație.Băieții provin din Gheorgheni, iar muzica pentru ei este o dezlănțuire a sufletului care îi cupleaza cu publicul. Aceasta începe acolo unde vorbirea se sfârșește, și este prilejul ideal pentru exprimarea sentimentelor. Tinerii formației Alterego au răspuns la întrebările mele și mi-au povestit mai multe, cu o deosebită plăcere:– Cum v-a venit ideea să alcătuiți o formație?- am inițiat dialogul cu ei.

– „Muzica a avut un rol fundamental în viața fiecăruia dintre noi și gusturile în materie de muzică erau și sunt aceleași, așa că am considerat o idee bună alcătuirea unei formații. Individual, am făcut parte și din alte formații înainte, așa că am avut o viziune și experiență în ceea ce cuprinde o formație”- mi-a răspuns Lóránd.– De când face muzica parte din viața voastră?

– Încă din copilărie ne-a însoțit pașii, până în momentul de față, așa ne-am hotărât nu doar să ascultăm muzică, ci să o și producem. În ce gen de muzică ne integrăm? Nu putem răspunde cu un gen exact, poate puțin din mai multe: se îmbină funky-ul cu rockul alternativ și punkul – afirmă băieții.

– Ce comunicați prin muzica voastră, sau ce a-ți dori să comunicați pentru cei care vă ascultă?

– Muzica și piesele noastre ar dori să atingă toate vârstele sufletești, dar cel mai adesea sunt mai apropiate de generația tânără.

Tematica pieselor cuprinde trăirile pe care le avem noi, sau orice tânăr, în diferite ipostaze ale vieții, iar starea sufleteasca pe care am dori să o comunicăm este plină de energie și beatitudine Încercăm să fim spontani, să scriem pe moment trăirile noastre.

Deobicei, careva dintre noi spune o temă, iar toți trei dezvoltăm ideea, ne comunicăm perspectivele și așa obținem un conținut. Cel mai mult avem în vizor starea pe care vrem să o transmitem, dar și să ne adaptăm stilului nostru, ca piesa să fie o reușită și să o cântăm cu plăcere și poftă în fața publicului.

Sursa de inspirație sunt, cel mai adesea, evenimentele din viața noastră, care ne creeaza o anume dispoziție, însă ne inspiră foarte mult și alte genuri de muzică, alți muzicieni și piese favorite.

– Spre ce reușite tindeți voi, ca o trupă începătoare?

– Am reușit, într-un an, să participăm la câteva evenimente și festivaluri mai mari, sau mai mici, dar în prim-plan am avut scrierea pieselor noastre. Am dori ca, în viitor, să participăm la cât mai multe festivaluri, și să organizăm concerte, să ne facem cunoscuți printre tineri, sau orice alte vârste. Iar primăvara aceasta am vrea să scoatem un mic album.

                                                                          ***
Acești trei tineri pot fi considerați diferiți. Poate din pricina dedicației lor, sau poate din cauza alter ego-ului lor, care a reușit să-și atingă țelurile. Băieții trupei Alterego îi sfătuiesc pe cei pasionați de muzică să nu se oprească din cântat, până când nu și-au realizat dorințele. Iar cei care nu cântă, să nu înceteze de a căuta alter ego-ul propriu, dedicat muzicii. Limbajul muzicii este unul înțeles numai de suflet, dar pe care sufletul nu-l poate niciodată traduce.


Sus