Marţi, 20 August 2019
Marţi, 20 August 2019


Metalmăcire / Tineri secui cu pasiune pentru cântat – SWAG 5 Band

Tineri secui cu pasiune pentru cântat – SWAG 5 Band

5 personalități și 5 mentalități diferite, legate însă de o mare pasiune: MUZICA. SWAG 5 este o formație din Cristuru Secuiesc, pe a cărei membrii îi leagă încă din copilărie prietenii strânse și amintirea nenumăratelor cântări comune. Băieți talentați și pasionați de ceea ce fac, ne-au stârnit curiozitatea și dorința de a-i cunoaște de aproape, rezultatul fiind următorul interviu.– Când a fost înființată această trupă?

“Noi considerăm că trupa propriu-zisă s-a format în luna mai a anului 2016, deci de atunci numărăm noi înființarea oficială a trupei. Așa, SWAG 5 este împreună de aproape un an. După cum arată și numele nostru, suntem o trupă alcătuită din cinci tineri pasionați de muzică. Ne adunăm cu scopul de a ne distra prin desăvârșirea pasiunii noastre: cântatul. Fondatorul și chitaristul trupei este Berki József, toboșarul și, implicit, cel care a numit trupa, este Barabás Endre, la clape cântă Lukács Szabolcs, la chitară bas Varga Zsolt, iar omul de bază și vocalistul trupei este Gráncsa Ferenc.”

– Cu ce ocazii apăreți pe scenă?“Pentru noi a fost o surpriză imensă când au început să ne cheme după nici două luni de la înființarea trupei la evenimente. Am cântat astfel de zilele satelor, de zilele diferitelor orașe, chiar și la evenimentele organizate de diferite asociații și firme. Într-un singur an de când există trupa, am avut mai mult de 20 de concerte, și nu doar aici, în România, ci și în străinătate. Am avut chiar o invitată specială la una dintre concerte. Totodată, avem deja multe cerințe și invitații la diverse evenimente, pe care ne dorim să le onorăm fără excepție.”– Voi vă compuneți piesele interpretate pe scenă?

“Da, marea majoritate a pieselor sunt compuse de noi. Însă până acum am reușit să ducem doar o piesă proprie în fața publicului. Dar mai avem piese proprii și vor mai fi, în continuare… Piesele sunt scrise pe rând: dacă unul dintre noi are un text inspirat sau o melodie nouă în minte, ne-o împărtășește și noi îl încurajăm să o scrie. Astfel, partea muzicală o compunem și o finisăm împreună, însă textul este cizelat de cel în mintea căruia s-a născut noua idee.”

– Ce vă doriți să exprimați prin piesele voastre?


“Suntem încă pe punct de formare. Suntem cinci băieți diferiți, cu gândiri total diferite, cu personalități opuse. Cinci personalități, cinci tipuri de gândire. De aceea ne este greu să scriem și să compunem pentru un public țintă, pentru un anumit tip de vârstă. Ne numim SWAG 5, tocmai pentru că acest cuvânt nu înseamnă doar “mișto”, ci se referă și la cele 5 stiluri diferite.”– În opinia voastră, care este punctul comun care vă ține împreună?

“Suntem convinși că deja fiecare dintre membrii trupei s-a gândit la acest lucru. Avem momente grele, clipe critice, dar până acum ne-am rezolvat toate problemele, deci le vom rezolva și în viitor, dacă vor fi. Ne leagă muzica și prietenia, dar și faptul că fiecare dintre noi își dorește să evolueze, să-și demonstreze că poate să-și clădească o carieră muzicală, iar aceste dorințe nu pot fi realizate doar dacă suntem uniți.”– Ce le transmiteți tinerilor din ziua de azi cu privire la lupta pentru împlinirea propriilor vise?

“De 6 ani studiem, învățăm, însușim baza muzicală necesară pentru a ajunge cât mai sus, și mai avem încă foarte mult de evoluat. Dar dacă este cineva care știe cum să caute și să urmeze un vis, aceia suntem noi. Ne-am urmat steaua și am clădit în efortul nostru de a ne dezvolta multă stăruință, multă hotărâre, dar și o groază de timp pentru a deveni cât mai buni. Toată lumea ar trebui să învețe să își depășească zona de comfort, să se smulgă din aceasta, căci afară ne așteaptă pe toți lucruri minunate. Dacă unii tineri au fost înzestrați cu talent, să nu-l irosească. Să aibă curajul să viseze măreț, căci merită.”
 
                                                                                      ***
Determinare, pasiune, multă muncă, hotărâre și puterea de a visa măreț. Cinci caracteristici de bază ale acestor cinci băieți. Le mulțumim pentru exemplul pe care îl oferă tinerei societăți și le urăm mult succes în continuare! Prezic că steaua trupei SWAG 5 va ajunge foarte sus...
Sus