Luni, 16 Decembrie 2019
Luni, 16 Decembrie 2019


Metalmăcire / FENOMENUL WISDOM ȘI SUCCESUL POWER METAL-ULUI MAGHIAR

Format în anul 2001 la Budapesta, trupa Wisdom este una dintre cele mai cunoscute proiecte muzicale maghiare de metaliști. Când vine vorba de puterea și viteza genului Power Metal, nu este un lucru minuscul să fii cunoscut și în alte țări. În cazul trupei Wisdom, acest lucru nu pare a fi o problemă deoarece turneele lor adeseori se termină în succes european.


După patru albume full length și două EP-uri, Wisdom a ajuns să fie trupa cea mai menționată în cercuri metalice europene și colaborarea lor cu anumite acte muzicale nordice a devenit un simbol de mândrie națională. Concertul lor aniversar „Keep Wiseman Alive”  aduce trupe precum Powerwolf, Delain, Evergrey, etc în Ungaria în fiecare an dar tot ei rămân titularii. Când Powerwolf sau Delain deschide pentru tine, știi că ai creat un act muzical de succes!


Recent, Wisdom a ajuns să colaboreze cu artiști recunoscuți precum Joakim Brodén (Sabaton) în piesa „Rise of the Wise”, Mats Levén (Malmsteen, Therion), trupa Judas Priest, Fabio Lione (Rhapsody, Vision Divine, Angra, Kamelot), și mulți alți. În prezent, chitaristul și compozitorul trupei Beast in Black, Anton Kabanen, a devenit membru Wisdom, iar Molnár Máté (basistul din Wisdom) a intrat în Beast in Black. Muzica unește oamenii, chiar și dacă trupele europene devin multietnici și multiculturali.PS: Acest videoclip a fost în producție timp de 3 ani. Haideți să-i mai dăm cateva like-uri!
 

Sus