Luni, 20 August 2018
Luni, 20 August 2018


Metalmăcire / Trupa ANAHATA și Corbii Albi colaborează

Bine ați venit din nou, dragi prieteni, la coloana Metalmăcire, unde apar cele mai stimulante articole despre muzica rock/metal (if you know what I mean). De data aceasta avem știri despre întreaga coloană, care, de la sfârșitul lunii Mai (2018), va fi condusă de Necro, chitaristul, compozitorul, și producătorul trupei Transilvănene, ANAHATA.

De azi încolo, această coloană va fi mult mai populată cu articole și voi, cititorii noștri cu geci negre, veți fi aruncați în apa adâncă a muzicii puternice metalice atât locale cât si globale mai des. Ne vom ocupa de versuri (lyric-uri) și traducerea lor semantică, trupe, turnee, albume, videoclipuri, membri, genuri, echipamente, și de tot felul de lucruri legate de interesul nostru tainic (și aici vine partea unde fac cu ochiul la voi). Din când în când, vom organiza concursuri online de traducere semantică de versuri pentru a vă putea include și pe voi în acest proces majestic de expunere a subculturii metalice.


Pe scurt, da, unele lucruri se vor schimba la coloana Metalmăcire, dar după cum cânta Iron Maiden în piesa „Can I Play with Madness”, profetul nostru interior declară că va fi spre binele nostru („The Prophet stared at his crystal ball”). Dacă stăm să ne gândim, este destul loc pentru acest gen de muzică în România și deja primim complimente internaționale pentru trupele precum Bucovina, Negură Bunget, sau Cargo. Dacă și cei de peste granițe ne laudă, atunci chiar facem ceva bine, so keep it up!

Cât despre mine, Necro, vă scriu versiunea scurtă a carierei mele și vă prezint și trupa mea ca să apar mai acreditat pentru această coloană (fac cu ochiul din nou). Am 26 de ani, mă ocup de muzică de 12 ani, și compun cam de la aceeași vârstă (știu că nu este la fel de interesant ca și Mozart, care compunea de la 4 ani, dar unii sunt leneși si mai așteaptă câțiva ani). În alte părți a tărâmului sacru botezat internetul, am peste 1,000 de articole publicate și am de gând să-mi pun experiența strânsă la lucru aici.


Cu trupa mea ANAHATA (care constă din mine și prietena mea, Andrea Kovács), înființată în 2015, fac interpretări metal/rock pe YouTube (cover-uri) și din când în când mai am timp să scot și piese proprii. În momentul de față producem un videoclip în fiecare două săptămâni (publicate în fiecare a doua Duminică) și creștem fanbase-ul atât local cât și global. Avem interpretări deja în limba Română, Maghiară, Engleză și vor apărea și piese în Suedeză, Tahitiană, Tokelau, și altele (să mai rămâneți și voi cu surprize).

Așadar, după toate aceste informații excitante, preparați-vă pentru o nouă eră de Metalmăcire – o epocă umplută cu chitări electrice, versuri lirice strigătoare la suflet, și toate elementele combinate ale subculturii metalice (dacă mai fac odată cu ochiul, poate-l pierd). Keep rockin’!
    
    

Sus