Luni, 18 Noiembrie 2019
Luni, 18 Noiembrie 2019


Metalmăcire / Tinerii maghiari readuc muzica rock la Eurovision – susținere uriașă din toată Europa pentru AWS

Tinerii maghiari readuc muzica rock la Eurovision – susținere uriașă din toată Europa pentru AWS

După mulți ani, iată că la Eurovision se va prezenta și o trupă de alternatív rock–metal, care sosește altminteri exact din Ungaria, fiind câștigătoarea concursului de selecție al acestei țări. Tinerii de AWS au fost șocați când s-au regăsit pe primul loc al concursului național, fiind convinși, că într-o lume muzicală siropoasă și politizată nu ai nici o șansă pentru a promova muzica hard rock pură… în limba maternă.


Reușita AWS la concursul de selecție al Ungariei a produs valuri uriașe. Formația Tankcsapda – cea mai în vogă formație de rock a Ungariei la ora actuală – a prezentat știrea în mijlocul concertului lor, liderul Lukács Laci notând pe un ton inconfundabil: ”Iată nu degeaba am ținut pumnii pentru AWS, care cântă în limba maghiară, în profida faptului că engleza este peste tot. E timpul ca, în sfârșit să apară și o formație normală de hard rock la Eurovision, arătând continentului, ce înseamnă muzica hard rock”.
      

* This is one of my favourites so far! 12 points from Portugal!*we are gonna listen to rock music in ESC! ORGASM!*Maybe there's something wrong with me, but now this is my favourite song! I will definitely vote for this. Good luck from Ukraine*When we don't send metal anymore, at least you do! Thanks Hungary. Good luck from Finland.


Sute de mesaje de susținere au sosit în scurt timp după apariția piesei pe internet, tineri și mai puțin tineri din Anglia, Ucraina, Cehia, Olanda, Rusia, asigurând tânăra formație de votul lor. Comentariile sunt în mai toate limbile continentului...


Adio vară

 

Iată dăm cărțile pe față,

Corabia e pe plecate,

Te va părăsi îndată.

 

Sângele meu îți va umple venele,

Nu-l vei trăda, Semnul pe inima ta,

Până în ceruri te va ridica.

 

Adio vară, dar ai întârziat,

M-ai mințit că vei fi doar a mea,

Dar am rămas doar cu promisiunea.

 

Adio vise, bine că v-ați spulberat,

Acum e timpul recuperării,

A tot ce s-a putut pieri.

 

Oboseala se strecoară în mine,

Știu că m-ai ține încă lângă tine,

Dar hai, lasă-mă pe drumul meu.

 

Iată, îți ofer bucată din mine,

N-o trăda, Semnul pe inima ta,

Până în ceruri te va ridica.


Traducerea: Csaba Szabó ©


Sus