Joi, 14 Noiembrie 2019
Joi, 14 Noiembrie 2019


Holocen / Troacă halucinantă...

Troacă halucinantă...

Tot mai des se arată complexul de inferioritate de care suferă societatea. O țară bogată, cu posibilități enorme, bate pasul pe loc, în coada clasamentului european, pentru că toată atenția politicienilor și a presei se concentrează asupra unora care ar putea cânta ceva antiromânesc la o nuntă ungurească sau a altora care ar comenta ceva despre starea satelor românești.
 

Presa, în loc să prezinte corect diferențele mari existente între satele din România, unele așezări fiind împotmolite parcă în vremea răscoalelor țărănești de la 1907, presa caută țap ispășitor!
 

Pe moment acesta a fost găsit în persoana deputatului rus din România, Miron Ignat. Acesta, într-un interviu acordat unei publicații rusești, a afirmat că satele lipovenilor sunt mai ordonate decât cele ale românilor din zonă. Presa din România, fără să verifice afirmația la fața locului, îl întreabă telefonic pe deputat: “Nu credeți că jigniți poporul al cărui cetățean sunteți, când spuneți că în satele românești din Dobrogea românii se spală în lighean, iar rușii lipoveni au baie?”

Așa se face un reportaj în România, care găzduia recent Congresul Minorităților Europene. Expresia folosită în punerea la punct a deputatului: „Cetățean al poporului din care faceți parte” precum și tema ligheanului ating pragul infantilismului. Să ne mai mire că lipsa informării corecte în România a devenit proverbială?Sus