Miercuri, 11 Decembrie 2019
Miercuri, 11 Decembrie 2019


Ex Katedra / Sport, sănătate – Ungaria continuă investițiile în regiunile majoritar maghiare

Sport, sănătate – Ungaria continuă investițiile în regiunile majoritar maghiare

Societatea maghiară autonomă din România se consolidează pe zi ce trece, dovedind că maghiarii au un proiect de țară și nu concep viitorul lor undeva în Europa, îngroșând nesfârșita coloană a celor care pleacă definitiv. 


                                                        Foto: Székelyhon.ro

Etapele acestei dezvoltări pot fi deja văzute cu ochiul liber, urmărind doar știrile oficiale sosite despre evenimente legate de fenomen. Se clădesc grădinițe maghiare, se renovează clădiri cu importanță istorică, se fondează instituții ale tinerilor, se fac proiecte pentru înlesnirea contactelor cu Ungaria și prin Ungaria în Europa, se fac investiții de proporții în sport, și mai nou, în sistemul de sănătate.


                                                          Foto: Székelyhon.ro

Toate acestea se fac cu ajutorul Ungariei, care consideră maghiarii din lumea toată părți ale națiunii maghiare, dispersate din anumite motive în diferite țări ale lumii.


                                                           Foto: Székelyhon.ro

Știrea cea mai nouă care se leagă de consolidarea societății maghiare autonome din România este inaugurarea Centrului de Sănătate Sportivă al Academiei de Sport (Hochei) din Scaunul Ciuc (Cârța/Csíkkarcfalva).


                                                         Foto: Székelyhon.ro

Desigur, cu ajutorul Ungariei, care contrabalansează dezinteresul statului român pentru problemele maghiarilor. Maghiarii, care și-au elaborat un plan de supraviețuire colectivă, așteaptă însă în zadar ofertele de colaborare ale statului – indiferent de guverne.


                                                                Foto: Székelyhon.ro

Societatea maghiară autonomă din România se consolidează pe zi ce trece, având un efect pozitiv și asupra românilor care trăiesc alături de maghiari. Români, care văd că toate drumurile spre Europa trec prin Ungaria.

Sus