Vineri, 15 Noiembrie 2019
Vineri, 15 Noiembrie 2019


Kontakt / Teodor Meleșcanu este așteptat cu mare interes în Ungaria

Teodor Meleșcanu este așteptat cu mare interes în Ungaria

Presa din Ungaria a fost plăcut surprinsă de mesajul organizației PSD din Cluj. Potrivit mesajului, organizația i se alătură civililor maghiari și români, câștigători în procesul tăblițelor bilingve. Somându-l pe primarul liberal Emil Boc, ca să respecte legile internaționale și tratatele semnate de România, l-au rugat să nu înainteze recurs.

Am ajuns se pare în situația în care PSD atenționeză PNL, că a sosit vremea, când subiectul maghiar nu prea mai aduce voturi. Acest mesaj a fost formulat și de USR, deci nu vorbim despre o acțiune solitară.

Interesantă situație.Interesantă mai ales acelora, care nu au avut curajul să recunoască până acum, că liberalismul românesc – reprezentat prin Emil Boc, Dorin Florea – nu se mai comportă de mult ca liberalii europeni.

Nici vorbă de respectarea diferitului, lupta pentru drepturile minoritare (naționale și altele).

Să nu uităm, că cei mai mari opozanți ai civililor maghiari sunt primarii Florea și Boc, unul la Tîrgu Mureș, altul la Cluj.

      

                                            2014, august. Ponta la Nyergestető

Vizita programată pe luni a ministrului român de externe, Teodor Meleșcanu este așteptată cu atât mai mare interes în Ungaria, cu cât președintele Iohannis evită o întâlnire cu premierul Viktor Orbán.

Conform surselor diplomatice ale Corbilor Albi, pe agenda negocierilor se vor găsi două subiecte de tip „bifat” (asupra cărora s-au înțeles deja părțile pe cale diplomatică), unul dintre acestea fiind problema inscripțiilor bilingve de la Cluj.


Sus