Miercuri, 22 Mai 2019
Miercuri, 22 Mai 2019


Kontakt / Ioan-Aurel Pop: Trebuie să veghem ca să nu se adâncească falia asta

Ioan-Aurel Pop: Trebuie să veghem ca să nu se adâncească falia asta

”Eu nu fac politica dar am un mesaj pentru cei care ies în stradă: să vegheze în continuare la respectarea democrației. Suntem o democrație tânără și ar trebui să veghem ca democrația să fie cel mai sfânt mesaj pe care să îl transmitem celor care vin după noi.                                                  Foto: Mădălin Guruianu

Democrața are mai multe forme de manifestare, poate că persoanele mai în vârstă sunt mai blazate și se gândesc că legea trebuie sa primeze, fără forțarea notei.

Nici presiunea străzii nu e bună pentru că te poate face sa acționezi pripit. Trebuie găsit un echilibru de funcționare a societății, dar poate nu știm să îl căutăm (…) Cred că s-a creat un hiatus de comunicare între lideri și oamenii de rând care alcătuiesc poporul român, care s-a deșteptat în ultimii 27 de ani.

Conducerea trebuie să emane de la popor, au fost alegeri care au emanat de la popor. Dar acum cred că trebuie să veghem ca să nu se adâncească falia asta. Esența filosofiei lui Mihai Șora este dialogul, care este fundamental. Eu sunt împotriva unei clase politice care nu promoveaza un dialog permanent și real”

http://www.evz.ro/academicianul-ioan-aurel-pop-democratia-este-cel-mai-sfant-mesa.html
Sus