Joi, 19 Septembrie 2019
Joi, 19 Septembrie 2019


Kontakt / Cetățenie cu dublu standard

Cetățenie cu dublu standard

Aflu din publicația Cotidianul că ”Românii din Harghita nu au reprezentant în Parlament”. De parcă acolo nici nu s-ar fi ținut alegeri. S-au ținut, ce-i drept, și unii au fost votați, alții nu. Ca să nu o lungim, niște cetățeni ai acestei țări, cetățeni români, au participat în alegeri sub sigla UDMR, la fel cum alți cetățeni români au participat sub alte sigle, iar cetățenii români din județul Harghita au votat după cum acești candidați i-au convins (sau nu) să le acorde votul.

A spune că românii din Harghita nu sunt reprezentați în Parlament, este ca și cum ai spune că UDMR-ul nu este o formațiune politică a acestei țări, că cetățenii români de etnie maghiară nu sunt cetățeni ai acestei țări, dar mai ales că un maghiar nu poate reprezenta un român, cum însă reciproca nu e niciodată valabilă. Dimpotrivă!Că cei de la Cotidianul publică asta, nu mi se pare însă la fel de grav ca și faptul că ei citează Agerpres, care nu mai este o entitate media privată.

Deja pe Antena3, totul a devenit ”un calcul” PSD-PNL, iar Legea electorală ”s-a dovedit a fi toxică pentru românii din Harghita”, după cum zice ”jurnalistul” Dan Tanasă.

Sigur că dacă am ajuns aici, Antena 3 zice și despre ”abuzurile grosolane ale administrației publice locale din Covasna și Harghita, controlată de către Uniunea Democrata Maghiară din România (UDMR) și Partidul Civic Maghiar (PCM), împotriva comunităților de români”. Observați cuvintele cheie!

Deci, administrația publică este ”controlată” de ungurii odioși și este ”impotriva” românilor, după cum aflăm negreșit și din comentarii: ”romanii in *propria lor tară* nu sunt reprezentati in *parlamentul propriei tări*, asta este politica de *trădare a României”… și altele asemenea…

Sigur că ce fac, ce simt, ce cred cetățenii români de etnie maghiară – întâmplător tot în propria lor țară – nu poate fi decât o trădare a României.

Nu m-aș fi deranjat să scriu despre asta dacă ar fi fost vreo excepție. Nu este. Aceasta a devenit regula.
Dar să vedem un pic și invers!

Eu, ca bozgor trăitor la Cluj, am o administrație locala ”controlată” de români. Sper că nu e cazul să demonstrez asta. Unde? În ”propria mea țară”. Această administrație se îndreaptă ”împotriva” mea prin faptul că taie în dușmănie arborii din oraș, mai ceva decât Versetoy prin Harghita. Le taie și gata. Nu le înlocuiește. Eu nu vreau să nu am copaci în Cluj. Dar administrația locală e de altă părere.

Cred că ”jurnalistul” Dan Tanasă nu se va inflama din cauza asta. Deci, fraților, mai încet cu pianul pe scări… Si chiar și cu reprezentarea.
 
Sus