Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019
Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019


Kontakt / Anna Horváth, agent secret 007

Anna Horváth, agent secret 007

Anna Horváth, viceprimarul Clujului, este unul dintre politicienii României care sunt stimați. Profesional nu ai ce reproșa la ea, mai ales că posturile pe care le-a deținut în administrațiile României - Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului respectiv Departamentul Relatiilor Interetnice – erau posturi care necesită abilitate, cunoștințe și caracter.

Anna este fiica bine cunoscutului (fost) deputat Nagy Benedek, unul dintre cei mai stimați politicieni din Ținutul Secuiesc (părintele introducerii istoriei minorităților în programa școlară). Bunica sa este “Sienkiewicz-ul ardelean”, Nagy Borbála, a cărei romane istorice apărau în șir în anii 80 la Editura Dacia din Cluj. Roma, Troia, Constantinopol – Nagy Borbála avea un har de a aduce aproape aceste lumi.
     
              

Anna Horváth este soția arhicunoscutului profesor de sociologie Horváth István, un dascăl poliglot, simpatizat de mii de studenți.

Anna Horváth nu a ajuns în funcția pe care are de pe stradă, cum e moda acum, nu este exponanta generației de politiciene blonde de mahala, apărute din negura semidoctului primitiv.

Toate aceste lucruri au făcut-o pe Anna un simbol al maghiarilor din Cluj. Comunicația bilingvă pe care o promovează au făcut-o stimată și iubită nu numai de ungurii din Cluj – dar după voturile primite – și de români.

„Practic nu ai nimic ce să-i reproșez – îmi spunea adineauri un coleg român, care se interesa de noutățile legate de Anna. – Rar așa o politiciană...”

Da, Anna ar fi oriunde în Europa un manager de urbe stimat, o politiciană care are puterea de a mișca spre bine mase mari de oameni. Ar fi curtată peste tot pentru a o convinge să accepte prezidatul asociațiilor internaționale care au ca scop câștigarea de fonduri europene. Un singur loc există în Europa, unde Anna a noastră este considerată inamicul numărul unu al siguranței naționale. Este vorba despre România.

Iată postare de FB semnată de Anna, cu care încearcă să calmeze maghiarii, în a căror minte deja se formează conturul acelor ani, când erai filat, supravegheat și arestat dacă spuneai ceva ce nu convenea sistemului:

RO: DNA a emis azi o ordonanță de prelungire a controlului judiciar asupra mea, inclusiv a obligației de a nu exercita calitatea de viceprimar. În cursul zilei de mâine voi contesta această decizie, urmând ca instanța să pronunțe soluția definitivă.

În aceste 60 de zile au fost audiați toți martorii, faza de urmărire penală apropiindu-se de sfârșit. De aceea consider, ca invocarea bunei desfășurări a anchetei nu poate constitui motiv pentru a nu mă lăsa să îmi continui munca. În această perioadă am stat cu toată deschiderea la dispoziția organelor competente, cum voi sta, firesc, și în continuare.

Deși eu nu am voie să fac declarații despre dosar, țin totuși să afirm, ca în pofida zvonurilor răspândite, această anchetă nu a început datorită vreunui denunț, ci în baza interpretării unor interceptări efectuate începând cu luna februarie a acestui an, prin supravegherea mea în baza unui mandat de siguranță națională.

În această situație am o singură opțiune: trebuie să cred în dorința de aflare a adevărului, caz în care îmi voi putea dovedi nevinovăția.

Regret, în schimb, nespus de rău, că printr-o asemenea decizie cei care au încredere în mine și a căror reprezentare mi-am asumat vor fi dezamăgiți de aceste circumstanțe nedorite.

Mulțumesc pentru solidaritatea și susținerea clujenilor, căci pentru toate persoanele care își asumă o funcție publică acest lucru contează cel mai mult! Trăind vremuri în care coeziunea socială, forța solidarității sunt cele care contează cel mai mult, sunt ferm convinsă că pe 11 decembrie va trebuie să procedăm în consecință!

                                                                    ***

Iată deci, că Anna a ajuns agent secret 007. Noi nu avem altceva de făcut, decât să sperăm că nu vor veni niciodată în România agenți secreți și teroriști adevărați.
Sus