Marţi, 17 Septembrie 2019
Marţi, 17 Septembrie 2019


Kontakt / A sosit la Cluj Kati Szabó, eroina României la Olimpiada de la Los Angeles 1984

A sosit la Cluj Kati Szabó, eroina României la Olimpiada de la Los Angeles 1984

În această seară, la aeroportul din Someșeni delegația care reprezenta Olimpiada Liceelor Maghiare a dat față în față cu Kati Szabó, gimnasta care la Olimpiada de la Los Angeles din 1984 a reușit performanța de a câștiga trei medalii de aur. Kati este născută în comuna Zagon din județul Covasna, trăiește în Franța.Coborând din avion, primele cuvinte ale sale au fost ascultate cu emoție:

– Iată-mă în Cluj, orașul despre care am auzit mult, dar nu am reușit să-l cunosc până acum. Am acceptat din start propunerea organizatorilor, ca să fiu invitata specială a Olimpiadei Liceelor Maghiare care se desfășoară la Cluj în zilele următoare. Anul trecut această funcție a avut-o antrenorul nostru, Károlyi Béla, care însă nu a putut veni personal. Am auzit că mi s-a organizat un tur istoric ghidat al orașului, abia aștept acesta, precum și gala de mâine de la Teatrul Maghiar, de la orele 19. Sunt convinsă că Olimpiada Liceelor Maghiare o să aibă succes. Sunt un pic obosită, mâine putem discuta pe larg – spunea zâmbind gimnasta.

                                                                                   ***
Începând de mâine Corbii Albi vor transmite în direct evenimentele Olimpiadei Liceelor Maghiare, având ca trimis special pe subsemnatul, în calitate de candidat bursier al Asociației Clubul Media Corbul Alb.
Sus