Marţi, 22 Octombrie 2019
Marţi, 22 Octombrie 2019


Kontakt / Ce nu înțelegeți, oameni buni?

Ce nu înțelegeți, oameni buni?

Că o țară nu e respectată atunci când are o economie mizerabilă și e prost administrată de către niște mancurți? Că nu impresionezi foarte tare comunitatea internațională cu o mână de olimpici sau cu un sportiv, un muzician sau un regizor care reușesc să iasă din pluton, în aria lor de competență? Că o țară impresionează pe plan internațional doar atunci când are forță economică, forță de negociere și forța de a-și proteja sistemul și cetățenii?
 Nota redacției:Ce nu înțelegeți,oameni buni? Că acele țări unde legile nu sunt respectate, se trezesc cu panouri în Olanda – panouri care atenționează milioane de olandezi despre nerespectarea la Cluj a hotărârii Consiliului Local vizând inscripțiile bilingve? Ați citit vreodată o analiză despre acest panou?Credeți că cineva pe lumea asta a respectat Coreea de Sud înainte să devină super-puterea economică de astăzi? Credeți că cineva s-a uitat altfel decât cu mila la Emiratele de azi, pe timpul când erau o țară de cămilari prăpădiți? Nu, oameni buni. Cine crede așa ceva, e năuc și cu capu' în găleată. Până când nu vom fi o țară prosperă, ne-o vom lua peste bot tot timpul. Iar dacă nu izbutim să ieșim din zona non-dezvoltarii, nu e cazul să avem pretenții de la străini. Călușarii, ortodoxia, Sfânta Parascheva, strămoșii, neamu', Miorița, Țepes Vodă... nu produc economie.

Singurul lucru care se poate face în aceste condiții, e realizarea personală. În România, sau în alte locuri din lume. Cu munca, minte, efort și voință, asta se mai poate. Așa că lăsați tâmpeniile, și încercați chestia asta. Unora chiar le iese. Da' ăia nu prea au nici timp, nici chef de tânguiala noastră națională, veche de la Menumorut încoace.

Ce nu înțelegeți,oameni buni?

Sus