Luni, 23 Septembrie 2019
Luni, 23 Septembrie 2019


Kontakt / Singura voastră problemă sunt ungurii

Să faceți bine să încetați cu isteriile astea: „Săriți, oameni buni, ne-o furat unguru' (noul președinte al Consiliului Județean Mureș) steagurile din oraș!” Nu aveți niciun drept să vorbiți despre patriotism. Oricum, pentru voi patriotismul înseamnă „să-i omorâm pe unguri” și să ținem cu echipa Națională la fotbal.

Iar dacă nu câștigă, pe ei și pe mama lor!

   

Azi este Ziua Drapelului.

Câți ați fost în centru la ceremonie? 50? Câți dintre cei care erați în trecere v-ați oprit cu respect când se intona Imnul? Nici unul. Vă grăbeați la ștrand și ați aruncat în treacăt: „ce-i aici?” Apoi, când ați aflat, ați dat plictisiți din mână și v-ați văzut de drum. Pentru voi, Drapelul e o cârpă care flutură pe instituții. Nu vă deranjează să vedeți un drapel murdar și zdrențuit atârnând undeva. Nu-i treaba voastră să mergeți să cereți, ca cetățeni responsabili, să fie schimbat deoarece imaginea este o ofensă la simbolul național.

Treaba voastră este să-i urâți pe unguri.

Și să considerați că aceasta este singura măsură a patriotismului. Pe mine, când s-a ridicat Drapelul și se intona Imnul, m-au trecut fiori. Am trăit asta de sute de ori și tot mă trec fiorii. Pe mine nu mă deranjează că în jurul meu se vorbește ungurește, că se arborează Drapelul lor, că se cântă Imnul lor.
Dar aș sări dacă s-ar aduce vreo ofensă simbolurilor noastre. Nu cad în plasa manipulărilor. Îmi dați mesaje ca disperații că s-au furat steagurile. Poate și scrieți pe FaceBook și va spumega presa. Cu niște minciuni pe care voi le vehiculați. Sigur, sunteți victime ale unor manipulatori. Dar dacă ați fi onești, în loc să strigați, v-ați duce până în centru să vedeți dacă este așa.

Singura voastră problemă sunt ungurii.

Nu că suntem izolați economic, nu că în curând nu vom mai avea nimic autohton, nu că, deși nu se produce mai nimic, prețurile sunt exagerat de mari. Și astea sunt probleme comune, că nici ungurii nu o duc mai bine. Dacă-i omorâm sau alungăm pe toți, credeți că o ducem mai bine? Știu că nu ne pică bine, dar trebuie să recunoaștem: în timp ce noi umplem sălile la spectacolele de manele, ei umple sala la Filarmonică.

Voi, care regizați toate aceste diversiuni, sunteți niște criminali. Ce aveți cu orașul ăsta?
Sus