Vineri, 15 Noiembrie 2019
Vineri, 15 Noiembrie 2019


Kontakt / Aproape de tineri - Papa Francisc lansează un album rock

Aproape de tineri - Papa Francisc lansează un album rock

Papa Francisc face încă un pas uriaș spre tineret, lansând în 27 noiembrie un album rock progresiv cu titlul „Wake up!“. Piesele au ca text fragmente din discursurile dedicate tinerilor din lume de către simpaticul Suveran Pontif, precum un set de lyrics marca Tony Pagliuca (ex. La Orme). Deocamdată, o singură piesă poate fi ascultată din track list: piesa a șaptea, intitulată  „Wake Up! Go! Go! Forward!“.

Albumul rock al papei este așteptat de milioane de oameni, mai ales că știrea a fost dată de celebra revistă Rolling Stone.

Empatia acestei reviste este cu atât mai valoroasă, cu cât la sfârșitul anului trecut ea a publicat un articol-analiză despre Vatican, în care ultimii trei suverani pontifi „reformatori” au fost puși într-o lumină mai „americană”, fotografia papei apărând pe prima pagină, alături de știrile cu Sting și Paul Simon.

Această știre în România are valențe speciale, deoarece în această țară muzica rock – cu familiile și subfamiliile sale – nu este sprijinită de sistem, fiind considerată „străină” auzului românesc. În România este greu să devii rock-star, dar ușor să ajungi pe sticla televizorului cu manele, având nume mai „nestrăin” pentru urechea românescă, ca de exemplu Salam (Florin Salam).

Acesta din urmă are piese de manele cu clip-uri pe Youtube cu 20 de milioane de ascultători/vizitatori – ceea ce spune mult despre aspirațiile muzicale ale României.

Muzica rock este considerată așa de „dubioasă” de către o bună parte a societății române, încât un grup de profesori dintr-un colegiu din București susține că acest gen muzical este o propagandă pentru acceptarea Satanei.

Acești dascăli au primit multe mesaje – pozitive și negative –, dar răspunsul cel mai frapant îl primesc de la simpaticul papă Francisc, devenit rocker…

Să vedem cum vor fi celelalte piese de pe albumul prog-rock a papei. Iată track-list-ul albumului:

Wake Up! Track List

1. "Annuntio Vobis Gadium Mangum"
2. "Salve Regina"
3. "Laudato Sie…"
4. "Poe Que' Sufren Los Ninos"
5. "Non Lasciatevi Rubare La Speranza!"
6. "La Iglesia No Puede Ser Una Ong!"
7. "Wake Up! Go! Go! Forward!"
8. "La Fa Es Entera, No Se Licua!"
9. "Pace! Fratelli!"
10. "Per La Famiglia"
11. "Fazei O Que Ele Vos Disser"

Read more: http://www.rollingstone.com/music/news/pope-francis-to-release-pop-rock-album-wake-up-20150925#ixzz3qzTMrsVR


     
Sus