Vineri, 14 Decembrie 2018
Vineri, 14 Decembrie 2018


Kontakt / Cunoscându-ne, nu ne vom mai urî atât de mult

Cunoscându-ne, nu ne vom mai urî atât de mult

Ca român mă bucur că România a devenit mai puternică după Primul Război Mondial, dar regret că nu are înțelepciunea de a se comporta pe măsura puterii ce a dobândit-o și continuă să privească lucrurile din perspectiva celui aflat într-o postură de inferioritate.

Marturisesc că mi-e greu, mărturisesc că nu mi-e ușor să știu că, în țara mea, sunt oameni care mă percep ca asupritor.

Nu mă interesează în ce măsură au greșit maghiarii înaintea noastră, pentru că ei au plătit cu vârf și îndesat prețul pentru greșelile lor. Sunt trist că nu vrem să învățam noi nimic din greșelile lor, că ținem neapărat să plătim si noi prețul pentru greșelile noastre.E greu, e chiar imposibil să lupți cu mentalitățile oamenilor. Când toată lumea știe că: „ungurii vor să ne ia Ardealul", nu poți veni cu argumente că n-ar fi așa. Nu convingi pe nimeni. Si-atunci? Ce e de făcut?
Nimic mai simplu. Nu mentalitățile, ci comportamentul oamenilor trebuie schimbat! Mentalitățile sunt un zid impenetrabil, oamenii sunt cărămizile din acel zid. Înainte de a fi români sau maghiari, suntem Ion sau János, Péter sau Petre, Mátyás sau Matia.

Despre noi fiecare în parte e vorba, cu noi trebuie să vedem ce e de făcut! Haideți să profităm de această platformă de comunicare. Să încercăm să vedem cum gândesc ceilalți, să vorbim de la om la om, nu de la națiune la națiune.

Sunt sigur că, pe zi ce trece vom înțelege că nu suntem chiar atât de diferiți, că, înainte de toate suntem oameni, cu bucuriile, cu tristețile, cu problemele noastre. Cunoscându-ne, chiar dacă nu vom ajunge neapărat să ne iubim, nu ne vom mai urî atât de mult.

Pentru toți cei ce cred că schimbarea în bine a României se face prin noi, spun doar... Împlică-te! Avem o bună ocazie de a arăta că ne pasă.
Sus