Joi, 12 Decembrie 2019
Joi, 12 Decembrie 2019


Kontakt / Patriotismul nu se măsoară după mărimea drapelului

Patriotismul nu se măsoară după mărimea drapelului

Ce am înțeles din toată această zi a drapelului? Că a fost arborat cel mai mare drapel din Secuime. Tocmai în Miercurea Ciuc. Acolo unde românii sunt 17%. De ziua drapelului ar trebui să ne aducem aminte de valorile care ne adună sub acest drapel, de cei ce au luptat pentru el, cei ce l-au dus în lupte și l-au apărat cu prețul vieții.

El, drapelul reprezintă valorile noastre, cultură, istoria. Dacă niște extremiști au făcut cel mai mare drapel de 100 și ceva de metri si l-au fluturat ostentativ prin Secuime, guvernul României și autoritățile n-au nicio scuză.

Desigur Ținutul Secuiesc este în România; dar e cel puțin ciudat să sărbătorești ziua drapelului aici, primul ministru să fie și el prezent laolaltă cu alte autorități, într-un oraș cu 17% populație românească. Asta dacă nu cumva dorești să transmiți un mesaj special.

Un mesaj cum că noi, românii suntem stăpâni și alții tolerați. Din păcate, n-am învățat mai nimic și încă trăim după mentalitatea că unii sunt stăpâni și alții supuși și tolerați.

Nu pot să nu mă gândesc cum ar fi ca în Canada să se serbeze ziua drapelului canadian in Quebec, că doar e parte a Canadei, ba să-l facă și cel mai lung din Canada, taman in Quebec! Iar în Spania ori Franța să se facă cel mai mare și mai lung drapel tocmai în Țara Bascilor ori Catalunia de preferat în orașe unde cetățenii spanioli ori francezi sunt minoritari. Să le arate si ei cine-i stăpânul…

26 iunie 2015, din păcate, încă o zi care ar trebui sa fie festivă, umbrită de orgolii și frustrări. Frustrări și orgolii care desigur se măsoară în lungimea drapelului, cu cât mai lung e drapelul și fluturat dacă se poate în regiuni în care românii sunt minoritari, cu atât e mai mare frustrarea, pentru că patriotismul, cu siguranță nu se măsoară după mărimea drapelului.
Sus