Miercuri, 18 Septembrie 2019
Miercuri, 18 Septembrie 2019


Kontakt / Viitorul aparține comunităților de oameni simpli

Viitorul aparține comunităților de oameni simpli

Nu trebuie să vă spun eu, știți foarte bine că Ardealul este una dintre cele mai încărcate de istorie și cele mai bogate zone de pe Sfântul Pământ. Si nu mă refer numai la inestimabilele bogății subterane ci mai ales la pădurile, pășunile, izvoarele și vestigiile istorice ci mai ales la OAMENII acestui loc nepereche.

Abia acum, după ce onorabilul prinț Charles al Marii Britanii și-a dat seama de valorile autentice ale Ardealului au aflat și alții despre această zonă minunată. E vorba de cei cumsecade că cei răi au aflat, din păcate, ceva mai demult și cu ajutorul unor localnici corupți s-au apucat să ne fure pădurile și zăcămintele de minereuri.Imi permit să zic că ne fură pădurile și nu că vi le fură deși eu nu sunt ardelean. Dar mă simt frate cu ardelenii cu care am făcut doi ani de armată (atunci am simțit prima oară gustul pălincii) și câțiva ani de facultate și cu care m-am înțeles mult mai bine decât cu găzarii mei din cauze cunoscute numai de Bunul Dumnezeu.

Si nu știu cum au putut să rabde frații mei ardeleni tăierea pădurilor noastre, mai ales că ei au fost primii ce au suferit în urma torenților ce iau naștere pe versanții despăduriți după ploile abundente din zilele noastre. Mafia tăierilor pădurilor din Ardeal n-are nici naționalitate , nici Dumnezeu, singurul lucru ce contează pentru ea fiind profitul, indiferent de metodele prin care îl obține.Dacă veți avea nevoie de ajutorul nostru, al oamenilor simpli din celelalte zone ale României din afara Ardealului să știți că nu vom ezita să ajutăm cu mult, cu puțin, cu cât vom putea fiecare. Acum putem lua ușor legătura unii cu alții prin Facebook-ul ăsta ce văd că în ultimul timp e preferat și de liderii politici ai României.

Dar vă sfătuiesc să nu le cereți ajutorul acestor lideri politici, indiferent că sunt sași, români, maghiari sau alte naționalități conlocuitoare pentru că toți sunt „spălați pe creier”. Adică politica asta și compromisurile ce le-au făcut între ei numai pentru binele lor personal le-au anihilat orice viziune a viitorului copiilor și urmașilor lor pe această sfântă glie.

S-au „stricat” într-un asemenea hal de și-au votat singuri pensii și indemnizații suplimentare nesimțite pentru momentul când vor trebui să se pensioneze. Mi-e milă de ei, mii de români emigrează în fiecare zi pentru că mandatele lor simple sau multiple n-au reușit să creeze locurile de muncă ce le-au promis la fiecare tur de scrutin, fără a se ține de cuvânt.

Iar acum au tupeul să ceară fără a fi dat absolut NIMIC în schimb. Si au avut destul timp, slavă Domnului. Greșesc, totuși au făcut ceva, ne-au îndatorat la străini și au vândut pe lucru de nimic fabrici și întreprinderi ce erau proprietatea poporului în timpul socialismului, lăsându-ne pe drumuri în timp ce ei s-au îmbogățit de pe urma comisioanelor și escrocheriilor făcute.

Sărmanii de ei, chiar cred că vor sta la adăpostul banilor nemunciți când vor trebui să dea socoteală în fața lui Dumnezeu. Cum spuneam, politica asta le-a „spălat creierele”, nu înțeleg că trăim într-o eră a informației și nu ne mai pot prosti cu un kil de ulei și-o găleată de plastic la fiecare patru ani.

Așa că frați ardeleni, viitorul aparține comunităților de oameni simpli ce trebuie să se unească în organizații non-politice și să se gospodărească singuri pentru găsirea modalităților de accesare a fondurilor europene care până acum intrau în buzunarele „aleșilor” ce controlau financiar fiecare administrație locală.Si nu trebuie să așteptăm numai de la alții, avem cei mai inteligenți tineri din lume, nu trebuie decât să-i sprijinim și să-i ferim să se contamineze cu boala politicii și vom avea în scurt timp afaceri locale profitabile. Am încredere totală în puterea tinerilor care au fost evaluați de un impostor ce a ajuns președinte drept „generație de ratați”. Ei au viziuni de progres conform vremurilor ce trăim, în care explozia tehnologică ne cam depășește pe noi, cei trecuți de prima tinerețe.

Si nu uitați că vă suntem aproape, noi, oamenii simpli din restul României iar momentul nu trebuie amânat deoarece timpul trece. Timpul nu ține cont de politică sau de alte nimicuri lumești, timpul a îngropat sau a ridicat atât imperii cât și destine individuale, el trece tacticos peste fiecare pagină a vieții, transformând-o nemilos în istorie. Istorie ce va fi apreciată de generațiile viitoare sau nu.

Depinde numai de noi.

Sus