Joi, 22 August 2019
Joi, 22 August 2019


Kontakt / Strigă cu mine: Uh, ia atitudine!

Strigă cu mine: Uh, ia atitudine!

Salut, sunt Andy Ghost, solistul trupei clujene ALTAR si la rugămintea prietenului meu Szabó Csaba de la Portalul de Contact Român-Maghiar Corbii Albi, am scris câteva cuvinte despre una-alta. Hai să începem cu ceva specific acestui portal! Sunt sigur ca pentru mulți nu este o noutate, dar pentru alții e bine de știut!Sunt cetățean român de naționalitate maghiară, m-am născut în România, am crescut în România și îmi place această țară minunată! Locuiesc aici, trăiesc aici și experimentez frumusețea vieții împreună cu foarte mulți oameni speciali, cu diferite credințe și cu diferite mentalități! Mă simt privilegiat să am prieteni de diferite naționalităti, cu care să pot conlocui în pace și bună-nțelegere și cu care să pot avea o relație de FRĂȚIE!

Consider că trăim în simbioză, în interdependenta unii față de ceilalți și ca fiecare din noi aduce o culoare unică pe paleta experienței terestre, pe care noi o numim VIAȚĂ!

De când mă știu lupt pentru binele nostru al tuturor, așa cum stiu eu! Fac acest lucru prin diferite metode: prin gând, vorbă, faptă! De când mă știu am fost socotit un rebel si un proscris al societății… mai ales înainte de revoluție!
După 1989 am simțit că trebuie să-mi fac o trupă rock prin care să mă pot exprima și prin care mesajul meu să ajungă la cât mai mulți oameni! De atunci și până în prezent am cântat în mai multe trupe, în sute de locații, scene mici si mari, în fața a mii si zeci de mii de oameni! Mă bucur că am făcut asta și o fac cu mare bucurie si recunostiință acum, și cu ajutorul lui Dumnezeu chiar și de acum încolo!

Acum, vreau sa iți vorbesc despre o piesă importantă din cariera mea, și anume despre piesa care dat titlul albumului ATITUDINE.

Acest album a fost lansat in 2006, dar consider că piesa Atitudine are versuri și un mesaj care este la fel de actual și acum!

Acest cuvânt atitudine de câțiva ani încoace a fost atât de vehiculat, de promovat și de suprafolosit, încât aproape că și-a pierdut sensul și scopul originar!

A fost preluat în diferite campanii electorale ale diferitelor partide, a fost folosit în diferite interese politice, în interviuri, în piese de teatru, în cântece, pe stradă, în casele oamenilor și în instituții ale statului. A fost implementat de corporatiști pentru a convinge și a fost folosit de sportivi pentru a învinge!Sunt sigur că te-ai întrebat și tu, ce înseamnă ăa iei: atitudine! Aici fiecare își cunoaște propriile gânduri, direcții și scopuri în viață, fiecare știe (sau nu) ce vrea de la sine, sau de la cei din jurul său!

Eu zic ca totul începe pe plan personal, deci cu tine! Nu ești satitsfăcut cu status-quo-ul situației tale înterioare sau exterioare? Ia atitudine! – adică FĂ CEVA ca acea stare să se schimbe! Aștepți că altcineva să facă ceva pentru tine, pentru familia ta, cariera ta, pentru țara ta?

Ei, prietene …vreau să-ti spun un lucru! Nu se va schimba nimic! Cu toții așteptăm să se schimbe odată ceva, sa se întample ceva, și parcă nu se schimbă nimic de atâția ani! Fizica cuantică ne-a demonstrat că nimic nu este fix, ca nimic nu este stabil, ca totul vibrează și este în continuă mișcare și schimbare. Românii au demonstrat că uniți prin dragoste, credință, înțelepciune și puterea voinței, pot schimba orice!

Pas cu pas începem să ne trezim! România este pe drumul cel bun! Am demonstrat noua înșine și lumii întregi că împreuna putem schimba ORICE! Putem SALVA orice! Totul incepe cu MINE, totul începe ACUM și AICI! Spune-ți asta în fiecare zi când te trezești și vei vedea o schimbare! Am auzit undeva: fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în jurul tău!

De aceea îti spun și îți reamintesc ceea ce stii deja, și ceea ce știu că vrei să faci! Ia atitudine!

Nu te lăsa manipulat, nu sta în ignoranță, nu te lăsa folosit, nu lăsa să treacă momentul! De dragul tău, de dragul celor pe care îi admiri și îi iubești!

Ia atitudine! Ia atitudine! Ia atitudine!

                            


ATITUDINE

Timpul e scurt, e mult prea scurt,
Nu te poți pierde în amănunte înfinite și mărunte!
Timpul e scurt, e mult prea scurt,
Nu te adânci în vise, în manevre de culise compromise!
Mai e puțină vreme și se va trage linie
– (Se va trage linie!!!)
Nu te mai poți preface că totul merge bine! - Ia acum cu mine!

Uh – Atitudine! Hei, hei, strigă cu mine!
Uh – Atitudine! Atitudine,atitudine, atitudine! – Strigă, strigă!

Timpul e scurt, e mult prea scurt,
Nu poți să crezi în semne, amăgit de iluzii ce-ți curg prin vene!
Timpul e scurt, e mult prea scurt,
Nu te mai ascunde dupa jocuri de cuvinte infantile, imbecile!
Mai e puțină vreme și se va trage linie
– (Se va trage linie!!!)
Nu te mai poți preface că totul merge bine! - Ia acum cu mine!

Uh – Atitudine! Hei, hei, strigă cu mine!
Uh – Atitudine! Atitudine,atitudine, atitudine! – Strigă, strigă!
Atitudine,atitudine, atitudine! – Ia acum cu mine!
Atitudine,atitudine, atitudine! – Strigă, strigă!

Timpul e scurt, e mult prea scurt!Sus