Joi, 18 Iulie 2019
Joi, 18 Iulie 2019


Kontakt / Pro sport și pro instigare?

Pro sport și pro instigare?

Un amic mi-a arătat zilele astea site-ul Prosport.ro.

Printre articolele dedicate sportului apărea din senin și un articol numit

De 25 de ani, românii s-au așteptat la această LOVITURĂ. Atacul extremiștilor MAGHIARI, în aer!".Ce căuta oare acest text printre știrile sportive? Ce are sportul cu politica? Ce caută un titlu instigator șovin între meciuri și rezultate? Cine sunt oare, cei care se folosesc de adrenalina cumulată din citirea evenimentelor sportive pentru a o converti în ură?

Mai înțeleg și eu că e o economie de piață și oamenii fac orice pentru a-și vinde marfa. Dar să infectezi sportul cu titluri instigatoare împotriva unei națiuni… este greu de înțeles.

Există anumite limite pe care nu poți să le treci. Nu poti să faci bani din ură si promovarea violenței.E grav că se încearcă astfel să se facă falsă opinie despre maghiari si relațiile cu romanii.

Titlurile bombastice de genul De 25 de ani, românii s-au așteptat la această LOVITURĂ. Atacul extremiștilor MAGHIARI, în aer!" instigă la ură, sugerează lovitură”, atac”, extremism”, explozie”, violență”.

Repet: ce caută un astfel de articol între știrile sportive? Pe un site destinat sportului?

Un cunoscut din București m-a sunat să mă întrebe ce fac, cum mă descurc cu problemele de aici pentru că văzuse la tv că ungurii cumpără pământ aici în Ardeal și vor să ne fure Ardealul tot.

Fiind o persoană în vârstă, degeaba i-am explicat că nu este nimic aici, că totul e doar o minciună, o manipulare, o încercare a unora de a câștiga ceva rating ori capital politic.

Cum să nu fie adevărat dacă arată la tv? Cum să nu fie adevărat, dacă Prosport.ro a scris, că De 25 de ani, românii s-au așteptat la această LOVITURĂ. Atacul extremiștilor MAGHIARI, în aer!" Sunt instituții media serioase, deci trebuie să fie adevărat ce scriu ei – mulți se gândesc așa.

Cum să nu existe probleme interetnice între români și maghiari dacă apare un articol până și pe un site sportiv, sugerând, că da, da, da, politica și învrăjbirea merge mână în mână cu sportul! Că asta sugerează acest titlu! E o dezlegare subtilă a acelora care folosesc stadioanele pentru a-și descărca ura pe nații întregi…

Aici nu e vorba doar de a câștiga cititori ori rating; e mai mult, sunt oameni care din asta trăiesc, din intoleranță, din extremism, din promovarea urii. Cei ce scriu aceste articole, ce plătesc bani pentru a le promova pe diverse site-uri fie chiar si de sport, au interes să instige la ură, să creeze și să învrăjbească populația. Și colac peste pupăză, acest titlu halllucinanto-revoltător te trimite practic la un interviu cu profesorul Lucian Boia, care vorbește despre „românizarea României" în noua sa carte... Ce are asta cu sportul?

Mulți ar spune că e doar o reclamă la un articol șovin – cel puțin așa prezice titlul – apărut pe un site obscur și că nu merită băgat în seamă. Dar lucrurile nu sunt așa de simple. Dacă am ajuns că și Prosport.ro a devenit focar de titluri gen De 25 de ani, românii s-au așteptat la această LOVITURĂ. Atacul extremiștilor MAGHIARI, în aer!", atunci rău am ajuns.

Interesant însă, că oamenii cu bun simt, care sunt majoritatea – și care se respectă între ei –, nu prea iau atitudine.Sus