Marţi, 17 Septembrie 2019
Marţi, 17 Septembrie 2019


Kontakt / 2000 de participanți la Zilele Studenților Maghiari din Cluj

2000 de participanți la Zilele Studenților Maghiari din Cluj

Uniunea Studențească Maghiară din Cluj (KMDSZ) organizează a 22-a ediție a Zilelor Studenților Maghiari din Cluj în perioada 6 – 10 mai.

La eveniment și-au anunțat prezența 54 de echipe, ceea ce înseamnă că, împreună cu voluntarii care vor ajuta la desfășurarea evenimentului, mai mult de 2000 de persoane vor participa la cel mai mare eveniment organizat de studenți în anul 2015.

Ca și în cazul anilor trecuți, evenimentul va începe în Piața Unirii, unde va avea loc un flashmob organizat împreună cu Paprika Rádió, iar mai apoi, studenții vor pleca pe jos spre Tăietura Turcului pentru prezentarea echipelor.

   

De-a lungul celor cinci zile, studenții se vor duela în diferite sporturi, jocuri de creativitate, maraton de cultură, etc. În fiecare seară vor avea loc petreceri la scena amenajată la Tăietura Turcului, iar în ultima zi va concerta formația maghiară Irie Maffia.

Pentru a evita orice fel de probleme, organizatorii au stabilit, împreună cu Primăria Cluj-Napoca, o rută specială pentru studenți din Piața Unirii până la Tăietura Turcului, iarpoliția va supraveghea participanții. În total, adunarea din centru și marșul studenților nu va dura mai mult de două ore și jumătate.Studenții vor participa în fiecare zi la un City Tour, ceea ce înseamnă că vor trebui să îndeplinească diferite sarcini în centrul orașului, în pub-uri sau în locuri publice. Acest lucru însă nu va îngreuna în niciun fel viața de zi cu zi a clujenilor, studenții fiind prezenți și în zilele obișnuite în centrul orașului.

În Cluj studiază mai mult de 10 000 de studenți maghiari. Pentru a consolida comunitatea acestora, avem nevoie de evenimente la care pot participa cât mai mulți studenți. Organizatorii evenimentului, în jur de 100 de persoane, sunt de asemenea studenți, ceea ce înseamnă că 2000 de tineri vor participa la concursul care începe să devină un fel de festival al studenților maghiari.

Anul acesta, pe lângă Zilele Studenților Maghiari, organizăm în același timp cu acesta (între 8 și 10 mai) și Olimpiada Studenților Maghiari de Pretutindeni, unde participă studenți din toate colțurile Bazinului Carpatic. Echipele au câte 5 persoane fiecare, și așteptăm în jur de 80-100 de studenți.
     Sus