Marţi, 17 Septembrie 2019
Marţi, 17 Septembrie 2019


Kontakt / Steaguri rom滱e演i, canadiene 槐 ungure演i

Steaguri rom滱e演i, canadiene 槐 ungure演i

Sa revenim un pic la 螽t滎nirea sportiv disputat la Montreal.

Meci de tenis feminin dintre Rom滱ia 槐 Canada… Atmosfera a fost electrizant 槐 de槐 partida s-a disputat in deplasare , „meciul” din tribun a fost copios dominat de ni演e cet裻eni canadieni care erau de origine rom滱.Zeci de steaguri rom滱e演i 槐 canadiene, galerie ca la fotbal, incuraj綖i frenetice si de o parte si de alta, f綷ute de spectatorii canadieni de toate originile. Erau canadieni caucazieni, mongoloizi si afro-americani care ineau cu Canada. Dar parc erau mai muli canadieni care ineau cu Rom滱ia. 波 nu se mira nimeni. Si nu injura nimeni pe „tr緂綟ori”.

Acum inchipuiti-v un meci de tenis Romania Ungaria care se disput undeva la Cluj. Sau Tg Mures. 波 ce s-ar 螽tampla 螽 tribune dac cet裻eni rom滱i de etnie maghiar ar veni cu steaguri maghiare la meci?Si ce fore de ordine ar trebui dislocate 螽 jurul bazei sportive! 泱im ce se intampl la meciurile de fotbal dintre CFR si U Cluj, ca s nu mai vorbim de 螽t滎nirile dintre echipele naionale ale Rom滱iei 槐 Ungariei la fotbal.

Sportul ar trebui s uneasc popoarele, nu s le dezbine. 波 sunt foarte multe exemple din sport c滱d animozit裻ile dintre rom滱i 槐 maghiari au fost date uit綖ii. Regretatul handbalist Marian Cozma este un exemplu. Trist prin destin, totu槐.

Dar mai sunt 槐 altele. Competiiile comune rom滱o-maghiare la hochei pe ghea 槐 rugby, colabor綖ile la nivelul echipelor naionale de polo 槐 handbal, singura echip ciclist semi-profesionist din ar (cea de la Tu槃ad), echipajele maghiare 槐 mixte din Campionatul de raliuri al Rom滱iei, etape comune din campionatele naionale de raliuri ale Rom滱iei 槐 Ungariei cea de la Arad, selecionarea rom滱ului Miriu 螽 naionala de fotbal a Ungariei 榮md.

Poate c acolo unde politicienii au dat gre, pot avea sori de izb滱d sportivii 槐 fanii lor. 波 p滱 la urm a榮 ar fi 槐 normal, pentru c nu 螽totdeauna politicienii sunt c緄綦zii de interesele naionale ale 綖ilor lor, ci mai mult de interese de grup 槐 de partid.

Sus