Luni, 11 Noiembrie 2019
Luni, 11 Noiembrie 2019


Kontakt / Ungaria deschide spre EST – Două noi orașe din China vor fi legate prin zboruri directe cu Budapesta

Două noi orașe din China vor fi legate prin zboruri directe cu Budapesta, situând astfel capitala Ungariei în poziție de frunte în regiunea Europei Centrale 


Două noi orașe din China vor fi legate prin zboruri directe cu Budapesta, situând astfel capitala Ungariei în poziție de frunte în regiunea Europei Centrale - a declarat, marți, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe și al Comerțului Exterior mass mediei publice ungare, la Shanghai.

Șeful diplomației ungare a făcut anunțul în urma consultărilor avute cu președintele companiei aeriene China Eastern și cu liderii provinciei. Zborurile vor face legătura între capitala Ungariei și orașul Chengdu, reședința provinciei Sichuan, din vestul Chinei, respectiv orașul Xi’an, reședința provinciei Shaanxi, din nord-vestul Chinei.


Szijjártó a menționat că în Europa Centrală există o concurență acerbă între țări în ceea ce privește atragerea turiștilor chinezi, mai ales că statisticile arată că turiștii chinezi se situează printre călătorii care cheltuie cel mai mult, prin urmare, contribuie semnificativ la economia țării respective.

Deoarece turiștii chinezi preferă orașele unde pot zbura direct, există și o competiție între liniile de zbor dintre marile orașe al regiunii noastre, a adăugat politicianul, explicând că, până în prezent, Praga a fost lider, întrucât capitala Cehă are 10 zboruri directe pe săptămână din diverse puncte din China.

Szijjártó a explicat că Budapesta a avut până în prezent șapte zboruri săptămânale, dar va prelua conducerea față de Praga începând din ianuarie anul viitor, deoarece cele două zboruri noi
ale companiei China Eastern vor conecta capitala Ungariei prin 11 zboruri săptămânale spre orașe mari din China. Ministrul a mai subliniat că, datorită faptului că Xi’an și Chengdu sunt bastioane importante din regiunea de vest, regiunea fiind unul dintre motoarele creșterii economice ale Chinei, zborurile directe ar
putea oferi un nou impuls cooperării economice dintre cele două țări.

China Eastern, cu sediul în Shanghai, este a doua mare companie aeriană din China în ceea ce privește traficul de pasageri, după Air China. Compania, înființată cu 30 de ani în urmă, are o flotă de peste 550 de aeronave.
Sus