Luni, 09 Decembrie 2019
Luni, 09 Decembrie 2019


Kontakt / Bebe, faci parte din națiunea maghiară

Bebe, faci parte din națiunea maghiară

Ungaria în ultimii ani a adoptat o serie de legi prin care familiile cu copii dispun de tot mai multe drepturi, sporuri și asistență. 


Ceea ce însă este poate și mai important, e atitudinea ca atare a statului, care investește nu în armată sau alte domenii la modă în Uniunea Europeană, ci în familii.


Seria de măsuri pro-familia din Ungaria a ajuns la un nivel superior, proiectul fiind aplicat încetul cu încetul și în Ardeal, părinții copilașilor de câțiva anișori, botezați în trecutul apropiat fiind felicitați oficial de statul ungar, care le oferă ca un prim pas ”traista identitară maghiară”, cu cărțile cele mai populare ale culturii maghiare, copii obișnuindu-se de la vârsta fragedă că fac parte din națiunea maghiară, trăind din anumite motive în afara Ungariei.


Secretarii de stat ale ministerelor de resort din Ungari vizitează Ardealul periodic, înmânând ”traista identitară” la familiile invitate la Consulatul General al Ungariei din Cluj sau alte instituții dedicate culturii maghiare.


La Cluj prima întâlnire de acest gen s-a desfășurat într-o atmosferă festivă, colorată viu de plânsetul copiilor, care nu prea aveau răbdare să asculte discursul secretarului de stat Fekete Péter...


Părinții au declarat presei aproape unison, că gestul ca atare este cel care scoate lacrimile din ochi, nu valoarea coletului. 


– Da, bebe al nostru este maghiar, face parte din națiunea maghiară, iar culorile panglicii cu care este legată ”traista”... ne identifică – declara o mămică.Sus