Joi, 12 Decembrie 2019
Joi, 12 Decembrie 2019


Kontakt / Dragoș Cojocariu: Despre Trianon – văzut din Cișmigiu dar gândit din Ardeal

Dragoș Cojocariu: Despre Trianon – văzut din Cișmigiu dar gândit din Ardeal


Pe drumul unui tramvai bătrân cehoslovac, venind dinspre Cișmigiu, la nr. 9 pe strada Cobălcescu , într o clădire aristocratică cu o pergolă vișinie, este un hotel fără ștaiful luxului impregnat . O placă mătuită, de un bronz șters, poartă trei stele ca semn a unei șederi decente.

Niciodată, deși trec des, nu m am uitat atent la detaliile de marketing. Hotelul are o firmă cu o rezonanță de simbol : TRIANON.

Trolere împinse de turiști dinspre taxiuri galbene, îți atrag atenția că e un hotel lângă trotuarul cu copaci bătrâni . Zâmbete stinghere într o căldură sufocantă.


Mașini cu numere românești, olandeze, din toate națiile ( chiar și ungurești ) trec și parchează într o codevălmășie nepartajabilă. Toată dinamica locului revendică vehement: tihnă și confortul clipei plăcute.
Hotelul are trei stele dar clienții l au notat cu 4,8 în recenziile date.

Clădire veche, obiceiuri de oameni de țări și educații diferite, limbi amestecate: Trianonul chiar poate fi un simbol de pace si confort – istoria ne divizează dar ne și adună în locuri și moduri în care putem fi împreună . Chiar și vremelnic . Pentru că și viața este așa .
Sus