Luni, 23 Septembrie 2019
Luni, 23 Septembrie 2019


Kontakt / Cristian Sandache: De ce nu putem să ne fidelizăm maghiarii, noi, stat român?

Trezit din somn, Ministerul de Externe al României protestează față de poziția Parlamentului Ungariei, care a declarat anul 2020 ca fiind al Solidarității Naționale, în sensul comemorării Tratatului de la Trianon, considerat o tragedie pentru poporul maghiar, în sensul că o treime dintre fiii săi au fost nevoiți să trăiască sub stăpâniri străine. 
Ai noștri susțin că rescrierea istoriei este inacceptabilă, iar pozițiile revizioniste trebuie respinse. 

Nefiind un bun român, punctul meu de vedere este următorul: nu rescrie nimeni istoria, dar poate să o interpreteze în funcție de percepțiile proprii. 

        

Pentru Ungaria, Trianonul a fost un dictat și o tragedie, pentru România a fost un moment astral. M-am plictisit de reacțiile infantile ale diplomației noastre în această problemă. Schimbați-l pe elefănțelul Teo și modernizați-vă, fraților! Aveți reacții care amintesc de epoca Nicolae Ceaușescu. 

Nimeni nu le poate impune maghiarilor să-și gestioneze memoria istorică, așa cum vor. Și asta e valabil pentru toate națiunile. 

Hai mai bine să-i combatem pe unguri cu investiții masive în Secuime, și cu o atenție reală față de problemele comunității maghiare din Ardeal. De ce nu putem să ne fidelizăm maghiarii, noi, stat român? Cu prostii de genul "rescrierea istoriei", batem pasul pe loc, dovedindu-ne niște autiști în domeniu...
Sus