Luni, 09 Decembrie 2019
Luni, 09 Decembrie 2019


Kontakt / Papa Francisc duce România spre Occident

Papa Francisc duce România spre Occident

Vizita papei la Șumuleu Ciuc și la Blaj are o semnificație istorică, deoarece de la revoluția din Timișoara 1989, această vizită a lui Francisc I. poate fi considerată singurul eveniment într-adevăr hotărâtor care scoate România cu capul sus din descurcăreala deceniilor postsocialiste de diferite forme.


O zi mare 1 iunie 2019: România își regăsește locul în Lumea Occidentală. Zeci de mii de români văd în aceste zile ce înseamnă să faci parte – ca și romano catolic – dintr-o confesiune mondială, acceptând în rândurile sale oameni din toate națiile existente.

Universalitatea Romei iată, aduce în sfârșit în lumina reflectoarelor și greco catolicii români, care prin educația lor occidentală au reușit cândva să facă din România ciocoiască o țară modernă.


Vizita Papei la Șumuleu Ciuc și Blaj aduce în centrul atenției soarta preoților greco catolici, care au fost bătuți în închisorile comuniste, numai și numai pentru faptul că vroiau să fie loiali Romei și civilizației Occidentului.

Prezența sa la Iași va aduce aminte multora de Margareta Mușata și Moldova catolică.


Azi zi de sărbătoare în România – o Românie pornită spre occidentalizarea reală, măsurabilă nu numai prin demascarea treptată a ”bisericoșeniei” strecurate în locul credinței dar și prin schimbarea atitudinii civice.

Pax vobiscum.


Sus