Marţi, 17 Septembrie 2019
Marţi, 17 Septembrie 2019


Kontakt / Răzvan Lupescu: Cum dă unul foc, cum apar și alții să mai pună un lemn, două pe el...

Cum dă unul foc, cum apar și alții să mai pună un lemn, două pe el...

S-a scris mult zilele astea despre incidentul din cimitirul de pe Valea Uzului. Că aparține de o comună, ba că de alta. Că e cimitirul eroilor maghiari, ba că e cimitir internațional. Întotdeauna lucrurile trebuie să se rezolve cu calm, cu discuții și nu în ultimul rând cu bun simt. 

Niște inconstineti s-au trezit să pună cruci peste mormintele eroilor maghiari. Ceilalți s-au supărat și le-au acoperit cu folie. Partea adversă acuză că nu era folie ci saci de gunoi. Acum, eu n-am mai văzut saci de gunoi atât de mari, dar mă rog, poate nu cunosc lucrurile. E campanie electorală și politicienii populiști, extremiști, cum n-au programe concrete de dezvoltare a țării, vin cu instigări în încercarea de a câștiga câteva voturi. 


Cum dă unul foc, cum apar și alții să mai pună un lemn două pe el. Așa și cu politicienii extremiști Rețeta e simplă; Se caută un subiect, dacă nu, se creează unul, după care se identifica dușmanul. În cazul de față maghiarul. 

După asta te dai mare apărător al românismului, strigi cât mai tare, la nevoie te duci să primești o palmă sau un pumn în nas și gata martirul ce lupta pe viață și pe moarte pentru țărișoara lui. Acum și dacă tu ca român te duci într-un sat cu 100% români și începi să enervezi oamenii, până la urmă tot primești un pumn chiar dacă și tu și agresorul sunteți români get-beget. Cum să nu voteze credulii asemenea '''eroi''.

Dar de ce să-l votezi? Că spune el că apară românismul? Ce dorești de la un candidat? Fie că ești la țară sau la oraș, fie că ești sărac sau mai înstărit? Vrei să ai un trăi mai bun și să trăiești în pace, cu respect, la tine în țară. Păi pentru asta de ce avem nevoie? De programe economice, de dezvoltare, programe de investiții și să arăți cum aduci tu candidat banii în regiunea ta pentru care candidezi, pentru a aduce bunăstarea celor cărora le ceri votul.

N-am văzut un singur program la candidații ce s-au dus să ațâțe spiritele la cimitirul de pe Valea Uzului. Nu vă lăsăți manipulați, pentru că asemenea manipulări pot să degenereze. Politicienii populiști își iau tălpășița repede, dar noi tot aici trăim. Vecinul lui Gheorghe, tot Janos rămâne și când ai nevoie de ajutor în gospodărie, tot la Erwin, Ion, sau Ernő apelezi, că politicianul ce te-a păcălit cu siguranță n-o să îți sară în ajutor.
Sus