Vineri, 22 Noiembrie 2019
Vineri, 22 Noiembrie 2019


Kontakt / Despre greutatea crucii moderne – Sărbători fericite, oameni Buni!

Despre greutatea crucii moderne  Sărbători fericite, oameni Buni!

Pentru creștinul modern Vinerea Mare și ce a urmat peste trei zile înseamnă un examen, prin care omul calculatorului și al telefonului mobil caută posibilități de a fi solidar cu El, de a se autoexamina, dacă înțelege măcar câte ceva, din ceea ce s-a întâmplat Atunci.

Fiecare an aduce o altă posibilitate, de a ajuta în căratul crucii. Un metru, doi.

Eu am găsit această posibilitatea nu de Paștele ”maghiarilor”, ci de Paștele ”românilor”. Soarta mi-a permis să am posibilitatea de a accepta o săptămână găzduirea unui căine schilod, semiparalizat la picioarele posterioare. 

Sonkran – așa am botezat-o – face frumos pipi când în bucătărie, când în antreu, când pe balcon. Ne avertizează, că urmează actul, dar deocamdată suntem numai la alfabetul comunicării omcâine...

        

Sonkran este un câine tânăr, dar foarte mare, având în jur de 25 de kg. Alergatul cu el jos pe scări, de la etajul 4, înainte de pipi sau altele, este un examen pentru mine, de a ajuta într-adevăr pe cineva, de a mă comporta ca un creștin modern.

Ultima dată, după ce am urcat cu ea în brațe la etajul 4, eram așa de obosit, încât stăteam minute întregi găfăind întins pe podea, alături de ea.

Mă gândeam, așa întins lângă ea, cât de grea putea să fie crucea pe umărul lui Simōn Kyrēnaios.

Sărbători fericite, oameni Buni!

Sus