Vineri, 22 Noiembrie 2019
Vineri, 22 Noiembrie 2019


Kontakt / La cusut cocarde – investiția în educație și tineret

La cusut cocarde – investiția în educație și tineret

În cadrul consolidării societății autonome maghiare din România, investiția făcută în educația tinerilor pare a fi cea mai cu succes. Conform statisticii, 70 la sută dintre tinerii maghiari activează în cadrul unei asociații tinerești fiind ori membrii acesteia ori voluntari.
             

Acești tineri au învățat de la vârsta de 14 ani ce înseamnă să faci parte dintr-o asociație, ce înseamnă să reprezinți, să cunoști elementele de bază ale managementul unui ONG, să faci alegeri, campanie sau să dai ajutor societății maghiare ”adulte”. 
             

Zeci și zeci de asociații maghiare sunt în România, care sunt înființate ori pentru a reprezenta un segment tineresc aparte, ori funcționează ca o aripă tânără a ONG-urilor culturale mamut ale societății maghiare.
       

Una dintre cele mai bine organizate asociații tinerești din Ardeal este legată de confesiunea unitariană, și anume ODFIE, adică Organizația de Tineret Dávid Ferenc (fondatorul confesiunii).
           


ODFIE este des acceptată ca și lider al celorlalte ONG-uri, un status obținut cu multă muncă și seriozitate.În acest an de exemplu ODFIE a fost gazda acelei întruniri simbolice, care a fost concepută de organizațiile de tineret maghiare din Cluj-Napoca, în cursul căreia s-au confecționat cocardele care vor fi folosite de mulțimea maghiară în Ziua Tuturor Maghiarilor, zi care întărește unitatea maghiarilor din lumea toată, având culorile naționale roșu-alb-verde.  


Da. Investiția în educație și tineret – rezultatele se văd în societatea maghiară din România.


Sus