Marţi, 10 Decembrie 2019
Marţi, 10 Decembrie 2019


Kontakt / Daniela Dobre: Ce naiba au ăștia cu steagul maghiarilor și cu Sfântu Gheorghe?

Ce naiba au ăștia cu steagul maghiarilor și cu Sfântu Gheorghe?

Congresul UDMR de la Cluj a hotărât, că roșu-alb-verdele este simbolul național al maghiarilor din România, sugerând că maghiarii din întreaga lume fac parte din aceeași națiune – cea maghiară.

După cum era de așteptat, a pornit avalanșa postărilor antimaghiare pe Facebook. Au ieșit la înaintare toți patrioții și se dau cu curu' de pământ, că ei la Sfântu Gheorghe au cerut pâine în limba română și nu au fost serviți (pentru cine nu știe, eu sunt o româncă din Sfântu Gheorghe).

Ce naiba au ăștia toți cu Sfântu Gheorghe? 

Mai luați și voi o hartă, mai studiați și o să vedeți că mai există în Secuime și Târgu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni și multe alte localități. Vă place vouă să ne călăriți pe noi la Sfântu, da' și când ne-om sătura și-om ridica una din cur, o să picați cu toții și o să vă piară pofta să ne mai călăriți. 

Eu am avut multe discuții cu astfel de oameni, care postează acest lucru ca un simplu copy/paste fără să știe unde este pe hartă Sfântu Gheorghe. De obicei le spun că ar trebui să ceară lapte sau ouă, se pare că pâinea nu le aduce noroc. Nu spun că nimeni, niciodată nu a trecut realmente prin așa ceva, dar tare ne mai place să facem din țânțar armăsar.

        

Am două cazuri cu două doamne, o moldoveancă și o dobrogeancă. Ele ocupă locul unu la prostie. Se plângea data trecută o moldoveancă, cum că a fost la piață în Sfântu Gheorghe, a cerut păpușoi și nu a fost servită.

Dobrogeanca și ea a fost în Sfântu Gheorghe (cică) și la nu știu care magazin a cerut ciușcă și povestea ea cu lacrimi de crocodil că nu a fost servită.

Tanti dragă (moldoveanca și dobrogeanca), dacă mie nu îmi spunea cineva acum mulți ani, că păpușoi înseamnă porumb și ciușcă ardei iute, puteați să cereți și de la mine, româncă fiind și eu mă uitam la voi ca vițelul la poarta nouă.

Ideea este, încetați să mai călăriti acest subiect care este super-extra-mega-giga plictisitor. Ați rămas blocați cu degetele pe copy/paste.

La urma urmei ce naiba au ăștia cu steagul maghiarilor și cu Sfântu Gheorghe?

Sus