Vineri, 22 Noiembrie 2019
Vineri, 22 Noiembrie 2019


Kontakt / Rezistență cu bricheta: fără frică în fața steagului ungurilor la Oradea

Rezistență cu bricheta: fără frică în fața steagului ungurilor la Oradea

În România a existat o perioadă când lumea aștepta cu sufletul la gură apariția noii generații, tineri frumoși, care nu sunt traumatizați de trecut și sunt deschiși lumii noi, punând capăt pas cu pas eternelor conflicte între românii și maghiarii din România.

               

”Vor veni tinerii cu dopuri și căști ascultând muzică nouă, cu tablete și aplicații noi, vor veni tineri care vor privi înainte, eliberați de greutățile șovinismului ridicat la rang oficial de dictatura național-comunistă.”

Fără frică. Without Fear.

Apoi elanul acestei așteptări a scăzut spectaculos din viteză, ieșind la suprafață studenții și elevii români care au început să demonstreze împotriva refacerilor secțiilor maghiare sau reînființării unor școli maghiare, strigând ”separatism”.

     

Au apărut profesorii tineri de la universități, care în fruntea studenților lor începeau să facă mișto de simbolurile maghiare, expunând fotografii despre ispravele lor – știind că nimeni nu va lua măsuri, și societatea română va trage iar cu ochiul, gândind, că nu strică să dai în ungurii tăi.

Acum a sosit știrea cu tânăra care încearca să dea foc steagului maghiarilor la Oradea. În fața tuturor. Fără frică. Without Fear.

Brave New World.

Sus