Luni, 23 Septembrie 2019
Luni, 23 Septembrie 2019


Kontakt / Gulașul de ”vorbește șapte limbi,” opera lui Marius Tudosiei și Papa Șoni la Ozosep

De câțiva ani în Grădina Verona din București, are loc târgul gastro-cultural secuiesc denumit Ozosep, deci putem vorbi deja de tradiție. Nu a fost altfel nici în acest an, perioada 10-11 noiembrie când sute de bucureșteni au luat cu asalt târgul Ozosep. Pentru pozele sugestive, mulțumiri organizatorilor! 
                                                                                                                                                                  Au spus prezent 20 de mici producători din zona Harghita care au avut produse culinare și artizanale, adică: langoș, kürtőskalács, ciocolată de casă, sărățele, pateu de bibilică, păstrăv afumat, prăjituri preparate în casă, pălincă, jucării din lemn, obiecte din ceramică și piele, cosmetice naturale. 


Noutatea acestei ediții a fost gulașul pregătit de cei doi bucătari, unul moldovean și altul ardelean, pe numele lor Marius Tudosiei și Papa Șoni. În numele Războiului de 100 de ani în bucătărie cei doi  au pregătit un ceaun mare de gulaș de ”vorbește șapte limbi” de bun ce este! Vizitatorii au savurat cu plăcere delicioasa mâncare secuiască. Organizatorii mulțumesc oaspeților pentru vizită și îi așteptă la o nouă întânire pe 8 și 9 decembrie!

Sus