Luni, 23 Septembrie 2019
Luni, 23 Septembrie 2019


Kontakt / Reportajul TVRi despre românii din Chitighaz

În cursul zilei de 10 noiembrie 2018 de la orele 14:30 pe TVR International, publicul din România și din străinătate va avea marea plăcere de a viziona un documentar interesant în legătură cu aspectele culturale, sociale și religioase ale românilor din localitatea cu o populație majoritate maghiară, pe nume Chitighaz (în maghiară Kétegyháza). Videoclipul este realizat de către echipa TVR România din seria de episoade dedicate în special românilor din Ungaria.

Acest documentar va putea fi vizionat în reluare și la data de 15 noiembrie 2018 de la orele 21:00 tot pe același canal al Televiziunii Române.


Deosebit de important a preciza este faptul că localitatea Chitighaz a fost unul dintre cele mai importante centre culturale ale românilor din Ungaria după orașul Jula. 

În zilele noastre, în acest așezământ locuit preponderent de populația maghiară autohtonă, funcționează numeroase instituții precum: Grădinița și Școala Românească, muzeul etnografic al românilor din Ungaria, numeroase ansambluri populare ale românilor de pe aceste meleaguri, biserica ortodoxă română și multe alte instituții ce au ca rol primordial menținerea și transmiterea tradițiilor, a limbii române generațiilor ce vor urma. 
Sus