Duminică, 17 Noiembrie 2019
Duminică, 17 Noiembrie 2019


Kontakt / Elan patriotic – Klaus Iohannis mai pierde o bătălie cu ungurii

Elan patriotic – Klaus Iohannis mai pierde o bătălie cu ungurii

Semnarea condicii antimaghiare este oricând binevenită în viața politică a României. Să dai un pic în unguri, să te prefaci că nu înțelegi ”care este problema lor”, toate acestea sunt binevenite, dacă vrei să ai votanți. Ca și pe vremuri, carnetul de partid PCR. Nu strica să-l ai, dacă ajungeai într-o funcție mai înaltă…

Unii au semnat condica din inerție, alții din convingere. Sunt și politicieni care au semnat condica datorită complexelor minoritare: având limba maternă diferită de cea a majorității, au sentimentul că trebuie să dovedească în mod constant că sunt mai români, decât românii. 

Deși nimeni nu-iobligă.

Nici pe președintele țării nu-l obligă nimeni să conteste dreptul maghiarilor de a trăi într-o țară unde asimilarea prin modificări administrative este interzisă. Nu l-a obligat nimeni să conteste drepturile de bază ale maghiarilor. 

Elanul patriotic strică însă uneori.

Din fericire Curtea Constituțională a României (CCR) a respins în aceste zile sesizarea președintelui Klaus Iohannis cu privire la legea care interzice modificarea limitelor teritoriale ale localităților, dacă se modifică ponderea cetățenilor care aparțin unei minorități entice.

Era prea de tot. Sau nu?Sus