Miercuri, 26 Iunie 2019
Miercuri, 26 Iunie 2019


Kontakt / Cristian Sandache: Mareea prostiei și indolenței

Cristian Sandache: Mareea prostiei și indolenței

Suntem o țară condamnată. Am încercat cât am putut să mai întrevăd vreo perspectivă luminoasă, dar am înțeles că mai tot ce e valoros și performant își ia lumea în cap, rămânând (în majoritatea cazurilor) cei șantajabili sau lipsiți de valoare. 

Majoritatea românilor se oglindesc în configurația scenei politice. Gregari, sumari intelectual, agresivi, manipulabili, reprezintă masa de manevră ideală a oricăror politicieni cinici. Într-o țară în care e mai avantajos să fii prost, ticălos sau pilos, unde mai e loc pentru caractere, corectitudine și mai ales- demnitate? 

Încercăm să ne facem datoria în sfera noastră profesională, dar ce te faci atunci când constați că începi să devii faultat, de către toți aceia care consideră că le stai în gât? Nu ești cu adevărat patriot, pentru că nu strigi brutal că trebuie distruși toți dușmanii reali sau ipotetici ai patriei. Nu ești eligibil, atâta timp cât nu omagiezi mediocritatea/prostia agresivă, ajunsă la putere. Ești ciudat și nefrecventabil, atâta timp cât nu behăi în acord cu turma majoritară. 

Cum ai putea trăi fericit, într-o Românie deja vândută la mezat? În țara unde gunoaiele sunt atotputernice atât material, cât și moral, în locul unde ești apreciat atâta vreme cât ești obraznic, hoț, tupeist și nesimțit... 

Suntem o țară în cădere liberă. Un fel de Titanic în ultima jumătate de oră a menținerii sale pe linia de plutire. Noapte bună! Inconștiență ușoară!
Sus