Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Miercuri, 23 Ianuarie 2019


Kontakt / Concert de Ziua Europei – arădeanca Clara Cernat și francezul Thierry Huillet încântă publicul din Roma

Concert de Ziua Europei  arădeanca Clara Cernat și francezul Thierry Huillet încântă publicul din Roma

Cu ocazia Zilei Europei 2018 și a Centenarului Marii Uniri, Accademia di Romania in Roma, Ambasada României în Republica Italiană, Conservatorul de Muzică „Santa Cecilia” din Roma, în parteneriat cu Villa Medici – Accademia di Francia a Roma, Asociația Culturală PROPATRIA din Roma și Radio România, a organizat la Roma concertul Europa în Muzică.


Invitații au fost doi artiști renumiti și de faimă internațională: Clara Cernat, violonista originară din Arad, învingătoarea a 5 premii internaționale în Franța, Italia și Germania și Thierry Huillet pianist câștigător cu premii internaționale în Statele Unite ale Americii și Tokyo.


Clara Cernat a debutat la vârsta de 15 ani ca solistă a Orchestrei Simfonice din Arad și a avut o evoluție muzicală rapidă și excepțională, care a culminat cu obținerea a cinci premii internaționale, în Franța, Germania și Italia, o activitate concertistică prolifică și numeroase înregistrări. Reprezentantă a marii școli românești de vioară, Clara Cernat a fost discipola lui Ștefan Gheorghiu la Academia de Muzică din București.

Thierry Huillet a fost admis la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris la vârsta de 15 ani și a obținut, trei ani mai târziu, o diplomă în pian, muzică de cameră și acompaniament vocal.


                                            Fotografii: Accademia di Romania in Roma

În fata autorităților prezente, ei au încântat publicul numeros din sală cu piese românești și nu numai: "Balada" Ciprian Porumbescu, "Melodii românești" George Enescu, "Fragmente din Micul Prinț" Thierry Huillet, "Variații pe tema din Opera Carmen" (prima audiere mondială) Gilles Colliard, "Nocturna" Lili Boulanger.


Dascalu Maria,
secretar general pentru coordonare și organizare directiva Democrație Creștină Roma
Sus