Vineri, 22 Noiembrie 2019
Vineri, 22 Noiembrie 2019


Kontakt / Ungurii sunt de vină

Ungurii sunt de vină

Tineretul de dreapta, considerat viitorul și salvatorul României intrate într-un haos moral, iată trece masiv din dreapta vociferă la stânga PSD-ului. Deși este fenomenul social-politic major ce definește la perfecție situația României, evenimentul nu prea este analizat de presă.

Trecerea organizației de tineret a PMP-ului la PSD arată clar, cum lipsa tradițiilor civice din România ucide pas cu pas viitorul. Iată ce spun acești tineri:

”Am intrat și ne-am implicat în politică pentru ca interesele și drepturile tinerilor să fie promovate. Nu am reușit să facem foarte mult în acest sens în cadrul Partidului Mișcarea Populară. De aceea, în mod firesc ne-am îndreptat către PSD, partidul care până acum a luat cele mai multe decizii în favoarea tinerilor și în care noile generații au cele mai mari șanse de a accede în funcțiile publice”.

Nici măcar de traseism nu este vorba aici, acești tineri fiind prea entuziaști și lipsiți de experiențe. Nu se pune nici problema ”trădării”, deoarece tineretul este mereu plin de energie, vor să facă ceva pentru comunitate, vor să salveze lumea – așa a fost dintotdeauna.

            


Hai să vedem un pic, ce văd acești tineri în jurul lor? Descurcăreala, șmechereala moștenită din vremea administrațiilor turcești a ajuns la un nivel oficial. Nu găsești un om în România, care la un moment dat nu trebuie ”să rezolve” ceva sau să nu fie obligat să se ”descurce”. Legile nu sunt respectate din start, semnătura și cuvântul dat nu au de mult valoare.

Presa nici până în 2018 nu a reușit să-și formeze un segment cât de cât obiectiv, marcat de doctrinele europene moderne: social-democrați (stânga), populari (dreapta), liberali și verzi. Așa stăm și cu partidele din România, nici unul dintre ei neavând o linie bine definită, un crez definitoriu. Sunt de fapt organizații conjuncturale: acum așa, mâine altfel.

Cu alte cuvinte: nu există mari diferențe între partidele din România. Dreapta nu este dreapta, liberalul nu este liberal, social-democratul nu este social-democrat.

Marea speranță a societății române, USR, tot mai des trece la retorica ”pericolului maghiar”, având treabă cu Ungaria și strategia guvernului ungar. 

Presa ”liberală” are treabă iarăși cu ungurii, care protestează împotriva desființărilor instituțiilor școlare maghiare. Rețelele de socializare au treabă cu Tőkés László, considerându-l capul răutăților. UDMR a adunat 1 200 000 de semnături pentru a convinge UE (CE) să elaboreze legi universal valabile pentru minoritățile autohtone din Europa, sugerând că în România nu sunt respectate legile referitoare la drepturile maghiarilor (vezi bătaia de joc legată de înscripțiile bilingve din Cluj, autoritățile nerespectând nici hotărârile judecătorești, darămite legile scrise sau nescrise).


Singura șansă este tineretul din România...

Un tineret care ori pleacă, ori umblă cu dopul în ureche și mobilul în mână, ori... trece la PSD.

Ungurii sunt de vină...


Sus