Luni, 16 Septembrie 2019
Luni, 16 Septembrie 2019


Kontakt / Un copil maghiar învață România despre cinste, coloană vertebrală și educație

Un copil maghiar învață România despre cinste, coloană vertebrală și educație

La prima vedere, pare o simplă poză cu un băiețel căzut cu trotineta.

Haideți să vă spun povestea acestei poze:

Azi o colega trece pe lângă mașina verișorului meu și îl anunță că în spatele mașinii, un băiețel îl așteaptă.

El coboara să vadă care este problema, și îl vede pe copilaș, stând jos și așteptând cu răbdare ca proprietarul mașinii să vină ca să discute cu el și să își repare greșeala făcută.

A trecut cu trotineta pe lângă mașină și din greșeală a dat în stop și după cum se vede, o parte din el a căzut jos.


Aștepta cuminte, iar în mănuța lui erau 120 lei si mai avea cateva monede a cate 10 bani si 50 bani. Vroia să își dea toti banii, nu să fugă la fel ca adulții care lovesc o mașină!

Vreau să vă spun că acel stop era spart deja si trebuia oricum schimbat, dar acest copil, nu a plecat fărăca să își plătească greșeala făcută.

Verișorul meu l-a ridicat de jos și i-a multumit cu lacrimi în ochi pentru lectia acordată de un copil unui adult și bineînteles bănuții au rămas la copilaș și sunt convins că acești bănuți au fost economisiți pentru a putea cumpăra ceva din ei.

De cele mai multe ori scoatem în evidență doar răutățile și suntem de cele mai multe ori șovini, iar acest copilaș, care nu stia bine româna  pentru că este ungur  , dar caracterul bine șlefuit de părinții lui și educația extraordinară dobândită pe parcursul anilor, azi a ieșit la iveală.

Respect pentru părinții acestui copilaș maghiar!

Problema cu ungurii din Ținutul Secuiesc – când acea domnișoară “nu a dorit“ să îl servească pe românul nostru , a fost atent dezbătută și mediatizată.

Sunt curios, dacă această postare o să ajungă la fel de mediatizată...

 
Sus